Branza stimuleaza libidoul, insa poate fi si nociva - Afla in ce fel

Marti, 16 Noiembrie 2010, ora 20:54
13828 citiri
Branza stimuleaza libidoul, insa poate fi si nociva - Afla in ce fel

Disponibila in diverse arome si combinatii, branza, sub toate varietatile ei, este dificil, aproape imposibil de refuzat. E drept ca are si multe beneficii, insa putini stiu ca poate fi si nociva pentru organism.

Beneficiile branzei

Branza este o sursa excelenta de proteine de prima clasa. Acestea contin amino acizi ce tin tesuturile sanatoase. Numai 70 de grame de branza Emmental contin la fel de multe proteine ca si 100 de grame de carne sau 2 oua.

Tot branza este un adevarat depozit de vitamine si minerale, continand Vitamina A, B2, B12 si D. In plus, este o excelenta sursa de calciu (pazindu-te de osteoporoza), zinc si fosfor.

Spre deosebire de lapte, care contine lactoza in cantitate mare, branza are o concentratie mult mai mica, fiind tolerata chiar si de cei care in mod normal nu pot bea lapte.

De ce e nociva

Anumite tipuri de branza pot fi contaminate cu Listeria, care este periculoasa mai ales pentru gravide, putand cauza pierderea sarcinii sau boli serioase ale fatului. De aceea, femeile gravide ar face bine sa stea departe de asa-zisa branza cu mucegai, Brie ori Camembert. Ele pot consuma insa branza mai tare sau pe cea obtinuta din lapte pasteurizat sau mozzarella.

Branza are in mod normal o concentratie mare de triptofan - un aminoacid ce poate declansa durerile de cap in cazul unora. Poate cauza cosmarurile sau problemele de somn.

Multe tipuri de branza sunt bogate din punct de vedere caloric, mai ales cele obtinute din lapte gras. Bineinteles ca o branza obtinuta din lapte degresat partial sau total va avea si un continut caloric mai mic, insa nici gustul nu va fi acelasi.

In plus, din cauza continutului mare de grasimi saturate, unii nutritionisti recomanda alternative precum peste sau pui, pentru a obtine proteinele necesare.

Conform shedyourweight.com, 50 de grame de branza Brie are 152 de calorii, aceeasi cantitate de branza Camembert 155 de calorii, 50 de grame de branza Emmental 185 de calorii, aceeasi cantitate de Feta 152 de calorii, iar Mozzarella 139 de calorii (50 de grame).

Totusi, nu trebuie uitat faptul ca branza este extrem de importanta pentru libido, gratie unui compus care stimuleaza aceeasi hormoni ca si sexul conform Daily Mail. Branza contine de 10 ori mai multi astfel de compusi decat ciocolata, cel mai cunoscut afrodisiac.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
#branza libido, #branza sanatate, #branza nociva, #branza beneficii, #branza bacterii, #branza mucegai, #branza gravide , #alimente