Cand te antrenezi din greu, ia aminte la alimentatie

Joi, 09 Iulie 2009, ora 23:49
3458 citiri
Cand te antrenezi din greu, ia aminte la alimentatie

Daca te antrenezi de mult timp sau faci sport in mod regulat, stii probabil ca este esential ca alimentatia sa nu-ti zadarniceasca eforturile.

Daca de curand ai luat hotararea ca nu se mai poate, ca trebuie sa iei masuri pentru a te intoarce la vechile masuri la haine, atunci este bine sa stii cat si ce trebuie sa mananci, pentru ca muschii sa nu sufere mai mult decat trebuie, mai ales cand vii de la sala, si sa se dezvolte in mod armonios.

Conform Yahoo!, spanacul, desi o alegere buna, nu este singura. In plus, nu poate fi consumat nici zilnic, nici in cantitatile pe care le servea Popeye si nici nu te va transforma peste noapte intr-o prezenta sexy. Totusi, de ce e el atat de bun?

Cercetatorii de la Universitatea Rutgers au descoperit ca un compus aflat in aceasta leguma mareste sinteza proteinelor cu 120%, ajutandu-ti muschii sa se refaca mai repede dupa ce ai mers la sala.

Vestea buna e ca spanacul nu e singura alegere. Si alte alimente te pot ajuta sa arzi grasimile, sa-ti sculptezi muschii si chiar sa dai un puseu de sanatate sistemului tau cardiovascular. Practic, alimentele de mai jos vor amplifica efectul exercitiilor chiar si dupa ce ai iesit din sala de sport.

Ananas si papaya

Bune pentru recuperarea muschilor Ambele tipuri de fructe tropicale abunda in bromelina si papaina, enzime care nu numai ca ajuta la digestie, dar au si proprietati anti-inflamatorii, care maresc viteza de recuperare a muschilor dupa o sedinta de exercitii fizice.

Somon

Bun in cazul in care se fac exercitii cardiovasculare Cercetatorii australieni au observat ca ciclistii care au luat, timp de 8 saptamani, ulei de peste aveau bataile inimii mai putin precipitate, avand totodata nevoie de mai putin oxigen in timpul antrenamentelor extrem de intense.

Acizii grasi din uleiul de peste trebuie sa fie incorporati in muschi si celulele inimii pentru a avea efect, ceea ce inseamna ca rezultatele nu se vor vedea imediat.

Este nevoie de un supliment zilnic sub forma de pilula continand ulei de peste sau poate fi consumat peste bogat in acizi grasi de cateva ori pe saptamana pentru ca rezultatele sa apara.

Paste cu sos si carne

Bune pentru formarea si repararea muschilor O masa dupa sesiunea de exercitii trebuie sa contina 400 de calorii, dintre care 20 - 30 de grame de proteine (pentru constructia muschilor) si 50 -60 de grame de carbohidrati (pentru repararea muschilor existenti).

Untul de arahide si feliile de paine cu gem sau un bol mic de paste cu sos si carne "incap" perfect in aceasta formula.

Muschiul de porc

Bun pentru subtierea taliei Carnea fara grasimi este o sursa excelenta de proteina, nu foarte bogata caloric. Cercetatorii de la McMaster University, in Hamilton, Canada, au aratat ca un numar mai mare de proteine poate reduce grasimea din zona mediana a corpului.

In urma unui studiu realizat de ei a reiesit ca persoanele care consumau cu 20 de grame de proteina mai multe decat media aveau cu 6% mai putina grasime pe mijloc si, prin urmare, o talie mai fina.

200 de ml de ciocolata cu lapte

Bun pentru hidratare Cele mai bune bauturi pentru sportivi au la baza laptele de vaca. Cercetatorii britanici au descoperit ca laptele este mai bun pentru ei decat apa sau bauturile special destinate sportivilor, cel putin cand vine vorba de hidratarea organismului, in urma efortului depus.

Secretul consta in potasiul continut. Ciocolata din aceasta bautura nu face decat sa ofere echilibrul perfect intre carbohidrati, proteine si grasimi, necesare unei refaceri rapide a muschilor.

Cafea

Buna pentru inlaturarea durerii musculare Cercetatorii de la University of Georgia au aratat ca un supliment de cafeina (echivalentul a doua cesti de cafea), dupa ce sesiunea de exercitii a luat sfarsit, reduce durerile musculare si tensiunea din muschi mai usor decat o pot face calmantele.

Cafeina blocheaza chimicalele din organism, care activeaza receptorii de durere.

Apa rece

Buna pentru marirea rezistentei organsimului Apa rece, consumata inainte si in timpul exercitiilor fizice poate mari rezistenta organismului.

Un studiu britanic a aratat ca ciclistii care consumau 850 de ml de apa cu 30 de minute inainte de antrenament, cand afara era o atmosfera fierbinte, dar umeda, erau capabili sa pedaleze cu 23% mai mult decat ceilalti.

Consumul de apa rece pare sa fie cea mai simpla cale de a reduce temperatura corpului. In acelasi timp, dureaza mai mult pana cand aceasta creste din nou.

Ceaiul verde

Bun pentru recuperarea muschilor Cercetatorii brazilieni au demonstrat ca sportivii care consumau trei cesti de ceai verde zilnic, timp de o saptamana, prezentau mai putine semne de distrugere a celulelor, dupa setul de exercitii, ceea ce arata ca ceaiul verde ajuta la o recuperare in timp record a muschilor.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#alimente protejare muschi, #alimentatie sanatoasa antrenament, #exercitii alimentatie muschi , #alimente