Carnea de pui te poate imbolnavi (Video)

Vineri, 23 August 2013, ora 23:43
5838 citiri
Carnea de pui te poate imbolnavi (Video)
Foto: recipe-finder.com

Multi oameni consuma mai multa carne de pui, lasand la o parte alte tipuri de carne. Aceasta prezinta insa pericolul infectiei urinare, spun specialistii in domeniu.

Expertii au facut teste in urma carora au observat ca bacteria E. coli, care e responsabila si de infectiile urinare, este contractata de la carnea de pui, scrie care2.com.

Ei au obtinut dovada acestei legaturi dupa ce au analizat specimene de carne de pui si microorganismele prelevate de la pacienti cu infectii urinare.

Astfel, infectiile urinare sunt transmise de la pui la om, mai exact la femei. Mai mult decat atat, specialistii au detectat si tulpini de E. coli rezistente la mai multe tipuri de medicamente si la cele mai puternice antibiotice.

Ce poti face pentru a evita problemele

In schimb, carnea de vita si de porc nu prezinta pericolul infectiei urinare la om. Nu neaparat modul in care este gatita carnea de pui conteaza, caci bacteriile pot sa se transmita si dupa ce ea este preparata.

Nu mai putin de cinci tulpini de E.coli s-au transmis de pe carnea de pui la om in cadrul studiului efectuat pe voluntari ("The colonization of the human gut by antibiotic resistant Escherichia coli from chickens", autori fiind A.H. Linton, K. Howe, P.M. Bennett, M.H. Richmond si E.J. Whiteside).

Ele pot fi prezente si pe recipientul in care se gaseste carnea de pui. De vina sunt tratamentele cu antibiotice aplicate in exces de catre producatori.

Vestea buna este ca bacteriile luate de pe carnea de pui nu rezista in intestinele noastre decat 10 zile. Cea proasta este ca oamenii consuma multa carne de pui, deci iau din nou asemenea bacterii periculoase in acest interval de timp.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#mancare hrana carne pui, #carne porc carne vita boli afectiuni, #probleme e coli infectie urinara , #alimente