Ce alimente te satura si care te fac mai flamand

Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 07:02
18815 citiri
Ce alimente te satura si care te fac mai flamand

Fie ca vrei sa slabesti sau sa te mentii, este esential sa ai o dieta echilibrata. Asta nu inseamna doar sa fii atent la orele la care mananci si la cantitatea alimentele ingerate, ci si la calitatea acestora.

Exista tipuri de alimente care te satura foarte repede si iti mentin senzatia de satietate mult timp, pe cand altele parca mai multa foame iti provoaca. Iata ce este bine sa alegi si ce nu, potrivit Real Beauty:

Hranitor - merele: ele au un continut mare de apa si sunt pline de fibre, doi factori care ajuta la mentinerea senzatiei de satietate, dupa cu explica dr. Keren Gilbert. Consuma cateva felii de mar, eventual in combinatie cu unt natural de migdale, si vei avea parte de o gustare delicioasa si sanatoasa.

Foame - cartofi prajiti: desi legume, cartofii nu contin decat amidon si carbohidrati, plus sare si alte ingrediente nesanataoase, atunci cand sunt gatiti astfel. Este imposibil sa nu ti se faca foame din nou foarte repede dupa ce ii consumi.

Hranitor - avocado: este bogat in grasimi sanatoase si vitamine, nutrientii continuti saturandu-te mai mult decat ar face-o orice proteina sau carbohidrat. Incearca sa pui felii de avocado in sandvis, in loc de maioneza.

Foame - mancare chinezeasca: aceasta este de cele mai multe ori plina de monosodiu glutamat, un aditiv care confera aroma si savoare, dar creste serios si apetitul.

Hranitor - orezul brun: daca citesti pe eticheta "orez nerafinat brun" inseamna ca din el nu au fost extrase fibrele si nutrientii. In plus, va avea si mai multa vitamina B, magneziu si fibre.

Foame - pastele: pastele albe, golite de orice element nutritiv, nu sunt altceva decat o sursa de calorii. Carbohidratii din ele fac nivelul glucozei sa creasca si apoi sa scada, la fel de brusc, si tie iti va fi foame foarte repede.

Hranitor - semintele de Chia: aceste mici seminte sunt pline de proteine, vitamine, minerale si fibre solubile. Ele sunt bune mai ales adaugate peste iaurt si cereale, la micul dejun.

Foame - produse de patiserie: acestea sunt pline de zahar si faina alba, ceea ce inseamna foarte multi carbohidrati, care cresc nivelul insulinei si pofta.

Hranitor - fulgii de ovaz: ei au cabohidrati complecsi, ceea ce inseamna ca se dizolva mai greu in stomac si iti pastreaza mai mult senzatia de satietate. Au si fibre care mentin sanatatea sistemului digestiv.

Foame - ciocolata cu lapte: pe langa zahar, aceasta mai are si grasimi hidrogenate, care se transforma in grasimi trans si interfereaza cu metabolismul, facandu-l mai lenes.

Hranitor - zmeura: in afara de gustul senzational, aceasta are si multi antioxidanti si fibre, care te tin departe de raftul cu dulciuri.

Foame - iaurt cu diverse arome: iaurtul este sanatos atat timp cat este consumat ca atare, cat mai natural cu putinta. Dupa ce in el sunt adaugate fel de fel de arome, dar si zahar, nu mai este altceva decat un aliment care ingrasa. Si nu putin!

Hranitor - carnea rosie: carnea rosie este extrem de satioasa, mai ales daca incerci sa urmezi o dieta saraca in carbohidrati. Nu uita de salate, pentru a-ti creste energia.

Foame - hot-dog: acesta este plin de nitrati, coloranti, conservanti si sare, fiind o adevarata primejdie pentru sistemul digestiv. Atunci cand iti umpli stomacul cu elemente artificiale, senzatia de satietate nu are cum sa dureze mult timp.

Hranitor - somon: este bogat in acizi grasi si mentine echilibrat nivelul zaharului din sange, astfel incat energia este constanta si nici poftele nu mai apar.

Foame - pizza: intre crusta, sos si branz, ai si o frumusete de blat facut din faina alba... Toate aceste ingrediente iti vor asigura "calorii goale", lipsite de nutrienti, si dorinta foarte rapida de a manca din nou. Incearca sa iti faci singur pizza, acasa, cu materie prima de calitate.

Hranitor - apa minerala cu suc lamaie: aceasta iti va satisface pofta de suc si nu are calorii. In plus, te va hidrata, iar lamaia ii va face bine organismului.

Foame - suc: indulcitorii artificiali cresc in mod clar apetitul si poftele, in timp ce nu ofera nicio valoare nutritiva.

Hranitor - lintea: aceste boabe mici sunt pline de proteine si fibre si sunt sarace in grasimi.

Foame - cereale procesate: cerealele colorate, dulci si amuzante sunt cat se poate de nefolositoare intr-o dieta sanatoasa, caci au zahar, coloranti si diverse alte substante contraindicate unei siluete frumoase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#mancare satioasa, #mancare senzatie satietate, #mancare calorii goale, #mancare recomandata slabit, #alimente care fac foame , #alimente