Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Ce alimente sa eviti, ca sa nu ai arsuri la stomac

Miercuri, 07 Septembrie 2011, ora 18:12
48895 citiri
Ce alimente sa eviti, ca sa nu ai arsuri la stomac

Multe persoane sufera de arsuri la stomac, care apar ca urmare a refluxului gastric. Daca esti predispus la aceasta problema, orice masa delicioasa pe care o vei lua ti se va intoarce inapoi peste cateva ore, intr-o maniera nu tocmai placuta.

Din fericire, doar unele alimente te aduc in aceasta situatie, asa ca invatand cum iti functioneaza corpul, te vei putea feri de ele. Iata ce iti propune publicatia Third Age sa eviti:

Citricele: portocalele, grepfrutul, mandarinele, si toate celelalte citrice produc aciditate, mai ales atunci cand sunt consumate pe stomacul gol.

Rosiile: desi abunda in vitamina C si licopen si sunt cu adevarat delicioase, pot cauza neplaceri celor cu un stomac sensibil.

Usturoiul si ceapa: cu siguranta aceste doua alimente dau gust oricarui fel de mancare, dar te si predispun la arsuri de stomac.

Menta: mai ales daca deja ai consumat usturoi, stai departe de menta, caci acest amestec nu este deloc unul reusit. Desi multi oameni cred ca menta face bine la stomac, aceasta produce adesea arsuri, caci relaxeaza sfincterul si muschii dintre stomac si esofag.

Mai bine incearca sa ai o respiratie frumos mirositoare spalandu-te pe dinti sau rontaind patrunjel si band lapte. Te-ar ajuta si sa ai la indemana, pentru a scapa de mirosul de usturoi, un antiacid.

Alimente iuti: stai departe de restaurantele cu specific mexican, unde se serveste chili, sos iute si ardei iuti din plin.

Cafeina: s-ar putea ca ceasca de cafea de dimineata sa fie cea care iti provoaca arsurile de la stomac, impreuna cu restul sucurilor pe care le bei si care contin cafeina, sau chiar ceaiurile de aceeasi natura.

Alcoolul: o noapte de iesit cu fetele s-ar putea sa iti dea o mahmureala grozava, dar si de genul problemei enuntate mai sus. Vinul, berea si toate cocteilurile nu vor avea un efect prea bun asupra organismului tau a doua zi.

Branza, nucile si avocado: acestea sunt bogate in proteine, dar si in grasimi, asa ca vor incetini putin procesul de golire a stomacului, fapt ce poate duce la balonare. Daca iti place foarte mult branza, este de preferat sa o consumi in prima jumatate a zilei.

Chips-urile si snacks-urile slabe: probabil te gandesti ca daca nu au multe grasimi nu au de ce sa-ti faca rau, dar le vei simti cu siguranta venindu-ti inapoi peste cateva ore. Ele contin de multe ori condimente multe si aditivi nesanatosi.

Ciocolata:din pacate, acest deliciu iti face rau si din punctul de vedere al arsurilor stomacale, nu numai al caloriilor. Este incarcata cu cafeina, dar relaxeaza si muschii stomacali, ceea ce nu este bine deloc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
#arsuri stomac alimente, #reflux gastric, #reflux gastric cauze, #arsura piept reflux gastric , #alimente