Ce contine ceapa?

Sambata, 04 Februarie 2012, ora 19:35
62007 citiri
Ce contine ceapa?
foto: arhiva

Ceapa, fie ca este cea uscata, fie ca este cea verde, este un aliment exceptional, este bogata in vitamine si minerale si, nu in ultimul rand, are efecte puternic antivirale.

Iata ce contine ceapa, conform analizei nutritionale facute de whfood. Este necesar de precizat ca structura nutritionala se refera la ceapa cruda, asa zis "veche". Ceapa verde se aseamana foarte mult, dar are mai multe vitamine si mai multa apa.

In 100 de grame de ceapa veche sunt doar 34 de calorii, ceea ce face din ceapa unul din cele mai putin calorice legume, alaturi de telina, dovlecei si varza.

In 100 de grame de ceapa sunt 1, 76 de grame de proteine, 15 grame de carbohidrati, 3 grame de fibre si 0,16 grame de grasimi sanatoase. In 100 de grame de ceapa sunt 80 de grame de apa.

Ceapa este foarte bogata in vitamina C si A in 100 de grame sunt 12 grame de vitamina C, si 3,2 UI de vitamina A. Ceapa contine vitamina B1, B2, B3, B6 si B12, 100 de grame de ceapa acoperind intre 3 si 9% din doza zilnica recomandata, dar si o cantitate importanta de vitamina K. Ceapa nu contine vitamine D.

In ceea ce priveste mineralele, ceapa este o adevarata comoara. In 100 de grame de ceapa sunt 37 de miligrame de calciu, 234 de miligrame de potasiu, 47 de miligrame de fosfor, 0, 27 de miligrame de zinc si 0,8 miligrame de seleniu. Ceapa contine fibre, 100 de grame de ceapa asigurand 10% din necesarul zilnic, 0,01 grame de omega 3 si 0,02 grame de omega 6.

Ceapa contine un complex de aminoacizi si alti nutrienti, in cantitati mici, dar care combinati fac din ceapa un aliment exceptional care are un puternic efect antibiotic natural si este foarte eficienta in prevenirea infectiilor bacteriene.

Exista mai multe varietati de ceapa: ceapa galbena, cea mai populara, ideala pentru catit, ceapa alba, mai dulce si perfecta pentru salate si consumat cruda, ceapa rosie, suculenta si aromata, buna si pentru gatit, dar si pentru consumul ca atare.

Ceapa murata este o varianta delicata si gustoasa care pastreaza toate calitatile cepei crude. Nu poate fi uitata ceapa verde, practic disponibila tot anul, dar excelenta mai ales primavara pentru bogatia de minerale si vitamine.

Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Extractul de nucă de cocos se utilizează sub formă de ulei ca un substitut al grăsimii animale în bucătăria vegetariană, în tratamentele de înfrumusețare, în cremele hidratante sau în...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#ceapa, #alimentatie, #vitamine, #minerale, #calorii mancare , #alimente