Ce mananci te poate imbatrani

Luni, 04 Aprilie 2011, ora 08:50
3429 citiri
Ce mananci te poate imbatrani

Uneori, fantana tineretii este chiar la noi in bucatarie, iar alimentele procesate, care contin mult zahar sau sare ne imbatranesc fara sa ne dam seama.

Alimentatia nesanatoasa poate duce la aparitia unor simptome pe care le putem pune pe seama varstei, insa organismul nu este neaparat imbatranit. Pur si simplu reactioneaza in urma lipsei unei alimentatii corecte, arata Care2.com.

Multe studii arata, spre exemplu, ca mult zahar poate insemna mai mult riduri sau ca ciocolata ne poate proteja de boli de inima. In plus, prea multe grasimi si dulciuri in alimentatie ne vor face, pana la urma, sa nu ne mai iubim corpul.

Oboseala poate insemna lipsa de vitamina B12. Daca dormi in jur de 7-8 ore pe zi si esti activ din punct de vedere fizic, doctorul poate recomanda analize pentru a stabili daca este vorba despre o deficienta de vitamina B12. Pentru a preveni problemele, e bine sa mananci in fiecare zi lapte sau iaurt.

Durerile incheieturilor sunt un semn al batranetii, insa pot fi foarte bine si un avertisment ca din alimentatie lipsesc magneziul si cuprul. Acesti nutrienti opresc procesul de deteriorare a incheieturilor si elimina durerea. E recomandata introducerea in alimentatie a nucilor, a carnii de vita sau a spanacului.

Cei care sunt uituci, insa nu au inca varsta la care au nepoti, pot avea probleme din cauza lipsei acizilor grasi esentiali omega 3 si omega 6. De aceea, e bine ca in alimentatie sa se regaseasca pestele sau migdalele. In plus, uleiul de masilne e mai bun pentru gatit decat cel normal.

Daca tensiunea creste fara motiv, e posibil sa fie un semn ca din regimul alimentar lipseste potasiul. Multe mancaruri au foarte mult sodiu, insa nu destul potasiu - e bine sa renuntati la sarea din bucate si sa mancati mai multe fructe si legume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alimente imbatranire, #alimente care imbatranesc , #alimente