Ce risti daca mananci prea mult orez

Luni, 12 Decembrie 2011, ora 10:04
13418 citiri
Ce risti daca mananci prea mult orez

Persoanele care mananca orez in mod regulat au mai mult arsenic in organism decat restul, dupa cum arata un studiu recent, efectuat pe femei insarcinate. Consumand in jur de o jumatate de ceasca de orez pe zi ajungi la limita maxima de arsenic pe care organizatiile de sanatate o accepta.

Dupa cum spune Andrew Meharg, biochimist la Universitatea din Aberdeen, expunerea cronica la aceasta substanta poate duce la cancer de vezica urinara, pulmonar si de piele, precum si la diabet si boli cardiovasculare. Conform My Health News Daily, oamenii de stiinta spun ca aceeasi substanta in exces este extrem de periculoasa si pentru femeile insarcinate, caci se poate ajunge la avort spontan sau la moartea fatului.

Arsenicul este o substanta care se gaseste in mod curent in mediul inconjurator, mai ales din cauza pesticidelor cu care sunt stropite diverse alimente. Profesorul Karagas si colegii sai au analizat nivelul de arsenic din sangele a 229 de femei dintr-un centru prenatal din New Hampshire. Voluntarelor le-au fost notate si cantitatea de orez pe care o consumau si apa pe care o beau cu 3 zile inainte de recoltarea analizelor. 73 dintre ele au mancat orez in aceasta perioada, in cazul acestora si nivelul de arsenic observat fiind mult mai mare fata de restul.

Fiecare gram de orez ingerat este asociat cu un procent in plus din aceasta substanta nociva in corp. Cercetatorii nu au masurat individual nivelul de arsenic din orez, caci acesta variaza foarte mult de la un lot la altul. In cazul in care esti un consumator inrait al acestui produs, ar trebui sa ai grija sa moderezi portiile, astfel incat sa nu te expui unui risc inutil.

Mai ales femeile insarcinate trebuie sa aiba grija, caci fetusul este cel mai sensibil la arsenic. Si multe dintre cerealele cu care sunt hraniti copiii au orez in compozitie, asa ca si acestea trebuie limitate.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#orez arsenic, #orez pericol sanatate, #orez substante nocive, #orez pericole , #alimente
Comentarii
Poza ovidius37
ovidius37
rank 5
Probabil din cauza asta asiatici sunt ...
Poza deniutz333
deniutz333
rank 2
in concluzie daca va dor dintii mancati orez