Ce sa mananci la gustari

Miercuri, 23 Iunie 2010, ora 07:07
6880 citiri
Ce sa mananci la gustari

Gustarile sunt benefice in lupta contra kilogramelor in plus, mai ales atunci cand incerci sa slabesti, deoarece, cu cat faci pauza mai mare intre mese, cu atat mai mult ai tendinta de a recupera atunci cand mananci. O gustare care sa aiba in jur de 150 de calorii iti va potoli foamea.

Important este insa sa stii ce sa mananci in timpul acestor gustari. Potrivit everydayhealth.com, iata cateva sfaturi:

Reguli

Pentru ca gustarile sa te ajute in efortul de a slabi, tine cont de urmatorarele reguli:

Cele mai bune gustari daca nu ai energie

1. Numara caloriile. Cauta sa afli cate calorii are fiecare gustare pe care o iei si tine cont de acestea in numarul total de calorii pe care trebuie sa il consumi intr-o zi. Altfel, exista posibilitatea sa uiti de aceste "ciupituri" care sa fie apoi un plus de calorii.

2. Nu manca orice. Ca si mesele, gustarile trebuie sa includa, pe cat posibil, alimente sanatoase.

3. Planuieste ce sa mananci. Gandeste-te dinainte cam in cat timp crezi ca ti s-ar face foame si cam ce ai vrea sa mananci, ca sa fie si sanatos si destul de slab caloric. Altfel, vei ceda mai usor poftelor.

Ce sa alegi

Cele mai indicate alimente pentru gustari sunt cele care ofera organismului grasimi, carbohidrati si proteine, acestea mentinand mai mult timp senzatia de satietate. Iata cateva exemple: iaurt si fructe; cateva nuci (nu multe pentru ca, desi sunt sanatoase, au foarte multe calorii); branza cu un continut scazut de grasime si fructe; o salata mica de rosii, castraveti, branza slaba; un fruct si o lingura cu unt de arahide.

Ce exceptii poti sa faci

Cele mai bune gustari care nu ingrasa

Atunci cand iti este foame si nu ai la indemana una din variantele mai sus poti face si o exceptie mai nesanatoasa si mai bogata in calorii.

Alege insa macar covrigei in loc de chipsuri, spre exemplu, si nu te lasa totusi prada tentatiei de a manca ceva dulce. Un baton de ciocolata nu iti tine pentru mult timp de foame. Daca are prin el nuci si alune este mai bine, dar nici asa nu este indicat.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#alimente sanatoase gustari, #reguli gustari, #sfaturi gustari sanatoase , #alimente