Ce sa nu mananci niciodata - bombe alimentare zilnice

Sambata, 03 Decembrie 2011, ora 13:48
10459 citiri
Ce sa nu mananci niciodata - bombe alimentare zilnice
Foto: understandingfoodadditives.org

Mancam zilnic multe produse, dar unele dintre ele sunt adevarate bombe pentru organismul nostru. Cativa specialisti in medicina ne recomanda sa nu mancam niciodata unele alimente.

Acestea sunt pline de toxine si chimicale, iar in locul lor ar trebui sa alegem fructele si legumele, scrie Fox News. Trebuie sa urmaresti mancarea care nu contine aditivi si sa citesti intotdeauna eticheta.

Conserva de tomate

Un endocrinolog spune ca este bine sa evitati conservele de tomate. Fredrick Vom Saal lucreaza la Universitatea din Missouri, SUA, si studiaza actiunea bisfenol-A. Problema este ca recipientul din metal in care se afla tomatele poate contine aceasta substanta, un estrogen artificial care a fost asociat cu afectiuni ca diabet, boli de inima si obezitate. Aciditatea rosiilor face ca bisfenolul-A sa treaca in hrana. Sunt afectati in special cei tineri. Daca vreti sa consumati rosii la conserva, alegeti-le pe cele la borcan.

Popcorn la microunde

Un specialist in toxicologie, Olga Naidenko, spune ca ambalajul contine substante periculoase pentru sanatatea noastra. Acest lucru poate avea ca rezultat infertilitatea, dar si aparitia cancerului hepatic, testicular si pancreatic. In urma actiunii microundelor, aceste substante chimice se evapora si trec in floricelele de porumb pe care le mancam. Vinovat este acidul perfluoroctanic, care ramane in corp si se acumuleaza acolo timp de mai multi ani. Daca tot vrei sa mananci floricele de porumb, pregateste-le in modul clasic si, in plus, mult mai ieftin.

Somon crescut de oameni

Doctorul David Carpentier spune ca acest tip de peste trebuie consumat daca a fost vanat, si nu crescut in conditii industriale. El contine, oricum, mai putina vitamina D si multe substante cancerigene. Cel mai contaminat somon vine din nordul Europei, iar americanii il consuma cel mai mult. El spune ca putem manca acest tip de somon o data la cinci luni, fara a fi in pericol. Alti nutritionisti spun ca beneficiul adus de omega-3 face ca riscul sa treaca pe planul secund. Somonul de Alaska este cel mai bun si sanatos. Daca pe pachet scrie ca este adus din Oceanul Atlantic, atunci el este crescut in conditii industriale si nu e sanatos.

Laptele produs cu hormoni artificiali

Producatorii de lapte apeleaza si la mijloace mai putin cinstite. Ei le dau vacilor hormoni de crestere (rBGH sau rBST) pentru a mari productia de lapte. rBGH provoaca infectii ale ugerului vacii si aduce chiar puroi in lapte. Drept rezultat, oamenii pot face cancer de san, de prostata si de colon. Cand cumperi lapte, este bine sa te uiti pe ambalaj, iar laptele sa nu contina acesti hormoni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Medicul Cătălin Cîrstoiu este, în acest moment, candidatul alianţei PSD+PNL la Primăria Capitalei, a declarat sămbătă, 20 aprilie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Luni, 22 aprilie,...
#boli afectiuni sanatate medicamente, #cancer colon prostata ficat pancreas, #diabet peste lapte popcorn microunde , #alimente