Ce spune doctorul: Ai mancat prea mult de Paste? Vezi ce-i de facut

Luni, 16 Aprilie 2012, ora 15:43
4015 citiri
Ce spune doctorul: Ai mancat prea mult de Paste? Vezi ce-i de facut

Cum este a doua zi de Paste, probabil ca sarbatoarea continua in casele romanilor, insa deja efectele meselor imbelsugate incep sa fie resimtite de catre organism, fie ca este vorba despre o usoara greata sau o senzatie de supra-satietate ori oboseala.

Mai ales persoanele care au consumat alcool in exces se vor resimti. Din pacate, dupa cum declara pentru Ziare.com dr. Bogdan Macadon, multa lume nu intelege ca moderatia este cheia unor sarbatori linistite si fara incidente legate de sanatate, asa ca mai toate camerele de garda ale spitalelor au inceput sa se umple si de aceasta data.

Majoritatea problemelor au de-a face cu sistemul digestiv, fie ca este vorba de diaree balonare sau crampe din cauza ca stomacul a fost nevoit sa digere o cantitate mare de alimente (multe dintre ele foarte grase), dupa o perioada in care fusese obisnuit mai mult cu verdeturi, datorita postului. Totusi, si fierea este un organ care are de suferit zilele acestea, alaturi de ficat, colecist, pancreas, colon si rinichi.

Cea mai buna varianta in cazul in care te simti rau este sa mergi la doctor si acesta sa iti faca un control in urma caruia sa primesti un tratament. Daca totusi, simptomele sunt extrem de suparatoare si nu mai suporti, poti lua metroclopramid pentru a scapa de greata si varsaturi sau triferment ori medicamente cu substanta activa similara pentru balonari.

In ceea ce priveste alimentatia, este cazul sa renunti pe cat posibil la ouale rosii, drob si carnea de miel, consumand produse care te vor ajuta sa te detoxifici.

Combina alimente cu cap la masa de Paste - Ce spune doctorul

Fructele sunt foarte bune, in special unul care este la indemana oricarui roman, si anume marul. Acesta ajuta la curatarea toxinelor din organism, contine antioxidanti, nutrienti si fibre. Si fructele bogate in vitamina C, precum citricele, sunt indicate, caci intaresc sistemul imunitar.

Chiar daca nu vrei sa renunti la friptura, incearca sa o consumi alaturi de o salata de spanac, conopida si alte legume verzi, caci ele contin multa clorofila, care ajuta tractul digestiv. Broccoli este si el un aliment minune. Bea ceaiuri verzi sau dintre cele fructate, la care sa adaugi neaparat lamaie. De asemenea, poti bea limonada, cu conditia sa nu contina zahar, ci mai bine sa fie indulcita cu foarte putina miere, asta in cazul in care nu suporti sa bei doar apa cu lamaie.

Un ingredient este posibil sa nu fi lipsit din nicio bucatarie zilele acestea: usturoiul. Acesta are un gust cat se poate de aromat si se potriveste cu multe alimente traditionale. Asta este o veste buna, caci usturoiul ajuta ficatul sa elibereze enzime benefice, detoxifiante.

Atunci cand gatesti, incearca sa folosesti pe cat posibil uleiul de masline, iar in ceea ce priveste gustarile, oricat de mare ar fi tentatia, renunta la chips-uri si fel de fel de ciocolatele, caci oricum prajiturile nu lipsesc din casa niciunei persoane, asa ca iti iei portia de dulce. Mai bine consuma o mana de nuci ramase de la cozonac, seminte de dovleac, migdale, susan sau chiar seminte de floarea soarelui.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#detofixiere Paste, #alimentatie sanatoasa Paste, #mancare sanatoasa Paste, #mancare indicata medic Paste , #alimente