Ceapa si apa sarata desfunda nasul

Joi, 20 Mai 2010, ora 09:42
45788 citiri
Ceapa si apa sarata desfunda nasul
Foto: beaut.ie

Cand ai nasul infundat si nu poti respira, un tratament pe baza de medicamente decongestionante poate fi cea mai buna solutie. Trebuie sa stii insa ca exista si cateva alimente care joaca acest rol si pe care le poti folosi cu incredere pentru a te trata natural.

Ceapa este poate cel mai bun decongestionant natural. Desfunda nasul imediat, indiferent daca o consumi la ciorba, felul doi sau aperitiv. Trebuie doar sa fie proaspata si galbena. Sunt momente in care nici nu este nevoie sa o mananci ci doar sa o tai, iar efectul este imediat., informeaza hubpages.com.

Ca tratament, poti pastra intr-un recipient ceapa cu miere. Se aseaza la frigider si se uita acolo cateva zile. Atunci cand esti racit, poti lua cateva lingurite seara, inainte de culcare si ai tratamentul perfect pentru starea ta.

Mancarurile piperate sunt si ele cele mai bune decongestionante naturale. De la piper, ardei iute si hrean, toate sunt eficiente in cazul in care ai nasul infundat si nu poti respira corespunzator.

Aburii fac minuni pentru eliberarea cailor respiratorii. Fie ca faci o infuzie, fie o baie fierbinte, ramai cel putin 20 de minute sa inspiri aburul care iti va desfunda rapid caile nazale.

O metoda veche, dar buna pentru desfundarea nasului este folosirea apei sarate pe post de picaturi nazale. Nu trebuie sa abuzezi de solutia ta de la bunica, ci doar sa pui trei picaturi in fiecare nara, dupa care vei vedea ca ai caile respiratorii eliberate.

Vitamina C este si ea un decongestionant. Se recomanda cinci grame pe zi pentru a fi complet eficient. Poti prelua vitamina C din grefa, deci nu evita citricele pentru efectul lor extraordinar asupra sanatatii tale.

Uleiul de oregano este si el un alt remediu natural care te scapa de nasul infundat. Are rol antiviral, antibiotic si poate fi folosit ca medicament natural pentru tratarea sinuzitei, alergiilor si racelilor.

Seara, inainte de culcare, poti aseza sub limba cateva picaturi de ulei de oregano. Daca nu iti place gustul, il poti combina cu orice alt lichid sau cu miere. Poate fi folosit si in mancare, iar succesul este asigurat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#desfunda nasul natural, #alimente desfunda nasul, #decongestionant natural , #alimente