Ceapa verde este diuretica si depurativa

Marti, 03 Aprilie 2012, ora 08:47
10432 citiri
Ceapa verde este diuretica si depurativa

In supermarketuri, dar si pe tarabele din pietele agro-alimentare, alaturi de alte verdeturi, atat de necesare organismului acum, in prag de primavara, a aparut si ceapa verde.

Orientati-va spre producatorii autohtoni. Nu ocoliti ceapa verde, luati-o acasa!

In afara de faptul ca da mancarurilor o aroma de prospetime, de primavara, ceapa verde ne ofera sanatate prin compozitia ei atat de bogata.

Ceapa verde contine multa vitamina C, potasiu, calciu, alicina, cuercitina (un antioxidant puternic, cu rol in combaterea tulburarilor circulatorii, a bolilor cardiovasculare si a cancerului), fibre alimentare.

Cei care au gradina stiu cum sa procedeze ca sa aiba cat mai devreme ceapa verde pe masa: toamna tarziu sau primavara timpuriu, cultiva arpagic mare sau chiar bulbi de ceapa.

Ceapa verde, folosita mai ales in salata, este de ajutor intr-o gama variata de afectiuni, de la cele dermatologice, pana la prevenirea cancerului. Ceapa, atat cea verde cat si cea uscata, are proprietati purificatoare, stimuland, in acelasi timp, si procesele de regenerare ale organismului uman.

La ceapa verde, aceste proprietati sunt mult mai pronuntate decat la cea pe care o pastram pentru iarna. O cura de ceapa verde prelungita pana-n vara are efect diuretic, depurativ, antialergic, regleaza activitatea endocrina a organismului.

Ceapa verde are un rol deosebit in tratarea afectiunilor dermatologice, mai ales atunci cand, in salata, este combinata cu telina si marar. Se recomanda, de asemenea, o cura de ceapa verde, de cel putin 15 zile, in cazul afectiunilor dermatologice, care apar in perioada adolescentei (acneea juvenila). Consumata zilnic, ceapa verde are efect diuretitic si depurativ, ajutand la curatarea tenului.

Inca din trecut, se stia ca ceapa verde este unul din cele mai puternice si mai la indemana hipoglicemiante, de aceea se recomanda diabeticilor consum in cure de lunga durata, avand efecte excelente chiar si in diabetul aflat in faze avansate. In bolile de rinichi, se recomanda consumul de ceapa verde zilnic, dimineata si seara, asociata in salata, cu tarhon verde si ridichi.

Ceapa contine alicina, care are efect antibacterian, detoxifiant, expectorant. Datorita acestui element, caruia, de altfel, i se datoreaza si gustul specific, ceapa se numara printre cele mai vechi remedii naturale de prevenire si tratare a bolilor respiratorii.

Alicina are, de asemenea, si proprietati anticoagulante, astfel ca ceapa poate impiedica formarea trombozelor, blocarea unui vas sanguin cu un cheag de sange. Consumul regulat de ceapa verde contribuie la scaderea nivelului colesterolului in sange si al trigliceridelor, prevenind in acest fel bolile cardiovasculare.

Ceapa este un aliment cu proprietati anticancerigene foarte puternice, proprietati care se datoreaza produsilor sulfurati din compozitie. Consumul regulat de ceapa scade riscul aparitiei cancerului de prostata la barbati, cu mult peste 50%. Fumatorii care consuma zilnic ceapa sunt mai putin expusi cancerului pulmonar, acest lucru datorandu-se tot alicinei.

Bogata in vitamine si minerale, tonifianta si gustoasa, aliment si medicament natural, in acelasi timp, ceapa verde creste rezistenta organismului la efort fizic si intelectual, mult mai bine decat o ceasca de cafea.

Sa avem sanatate!

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#ceapa verde beneficii, #verdeturi de primavara, #ceapa verde salata, #ceapa verde branza, #ceapa verde sanatate , #alimente