Cele mai bune alimente pentru ca exercitiile fizice sa fie mai eficiente

Joi, 21 Aprilie 2011, ora 21:20
5042 citiri
Cele mai bune alimente pentru ca exercitiile fizice sa fie mai eficiente
Foto: cookinglight

Pentru a fi in forma, ai nevoie in principal de exercitii fizice, executate in mod regulat, iar pentru ca acestea sa fie cat mai eficiente este bine sa tii cont si de ce mananci si bei. Si asta deoarece unele alimente te ajuta sa ai mai multa putere in timp ce exersezi si, in plus, ajuta tesuturile musculare sa se refaca mai repede dupa antrenament.

Cookinglight.com a intocmit o lista cu cateva dintre cele mai indicate alimente pentru eficientizarea exercitiilor.

1. Ovazul

Carbohidratii reprezinta combustibilul preferat al muschilor, deoarece ofera glucoza. Insa, nu toti carbohidratii sunt la fel de buni. Cei mai indicati sunt cei complecsi, din cereale integrale, deoarece sunt digerati incet, oferind treptat energie si ajutand astfel organismul sa aiba o glicemie constanta. Iar ovazul este cea mai buna alegere la acest capitol, fiind bogat in beta-glucan, o fibra care incetineste digestia.

2. Cafeaua

O ceasca de cafea bauta cu o ora inainte de antrenament te poate ajuta sa exersezi mai mult timp si poate spori rezistenta. In plus, poate ameliora durerile provocate de exercitii.

Un studiu realizat in statul american Illinois a aratat ca barbatii care au primit cafeina cu o ora inainte sa pedaleze pe bicicleta in mod intensiv au simtit mai putina durere musculara decat cei care nu au primit cafeina.

3. Stridiile

Aceste moluste sunt bogate in fier, care este necesar pentru construirea hemoglobinei - substanta ce transporta oxigenul la celulele intregului corp. Daca ai o deficienta in ceea ce priveste acest mineral s-ar putea sa nu ai nici suficienta energie pentru miscare.

Atunci cand muschii nu primesc oxigenul de care au nevoie elibereaza acid lactic, care te face sa simti foarte repede oboseala. Sase stridii medii ofera 20% din necesarul zilnic de fier al unei femei, si 50% din cat are nevoie un barbat.

4. Migdalele

Acestea sunt o buna sursa de antioxidanti, acizi fenolici si vitamina E, care protejeaza de radicalii liberi. Desi pare greu de crezut, cu cat lucrezi mai intens, cu atat corpul produce mai multi radicali liberi, care sunt daunatori.

Potrivit unui studiu, ciclistii care au mancat 60 de migdale pe zi inainte de mese, timp de patru saptamani, au sporit capacitatea antioxidanta a organismului cu 43%.

5. Stafidele

Sari peste batonul energizant si consuma in loc o mana de stafide. Acestea ofera un plus de energie organismului si contin potasiu, un nutrient esential si pentru miscare, deoarece ajuta la mentinerea unui echilibru in ceea ce priveste lichidele din corp, prevenind deshidratarea. O mana de stafide ofera peste 300 de miligrame de potasiu, aproape cam cat contine o banana mica.

6. Apa

Bauturile pentru sportivi nu sunt necesare decat daca exersezi mai mult de o ora sau la o intensitate foarte mare. In rest, apa reprezinta alegerea perfecta cand e vorba de hidratare. Iar cel mai bun mod de a afla cata apa sa bei este urmatorul: cantareste-te inainte si dupa antrenament si apoi bea doua cani si jumatate de apa pentru fiecare aproximativ 450 de grame pierdute.

7. Branza ricotta cu continut redus de grasime si miere

Branza ricotta este facuta din zer, iar proteinele din zer sunt foarte bune pentru refacerea muschilor, dupa un antrenament. Adauga si putina miere si vei obtine o gustare ideala dupa un efort fizic.

8. Somonul

Acesta ajuta tot la refacerea muschilor si, in plus, este sursa naturala numarul unu de vitamina D; un nivel scazut al acestei vitamine poate afecta construirea de tesut muscular, potrivit unui studiu.

9. Sucul de tomate

Atunci cand alergi sau mergi pe bicicleta timp de o ora sau mai mult nu pierzi doar fluide, ci si sodiu si potasiu. Pentru a le inlocui, bea un pahar cu suc de rosii. Aproximativ 250 de mililitri de suc de rosii ofera de sase ori mai mult sodiu si de 15 ori mai mult potasiu decat o bautura clasica pentru sportivi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alimente sport, #alimente indicate efort fizic, #alimente bune exercitii fizice, #alimente eficientizare exercitii fizice , #alimente