Cele mai bune alimente pentru sanatatea unei femei

Duminica, 19 Iulie 2009, ora 14:53
5545 citiri
Cele mai bune alimente pentru sanatatea unei femei

O alimentatie sanatoasa este importanta pentru fiecare om, insa modul in care este constituit organismul unei femei si felul in care aceasta asimileaza anumiti compusi este cu totul diferit.

De aceea, din alimentatia unei femei nu trebuie sa lipseasa cateva alimente de baza. Desi ele nu acopera tot necesarul de nutrienti, introduse in dieta cat mai des posibil, ofera o gama larga de protectie, scrie Web.md.

Iata care sunt cele mai bune alimente pentru sanatatea unei femei:

1. Iaurtul degresat: recomandat a se manca de 3-5 ori pe saptamana.

Produsele lactate fermentate - inclusiv chefirul - contin asa-zisele bacterii "probiotice", benefice pentru sanatatea organismului. Iaurtul scade riscul de cancer de san, ajuta la problemele legate de intestine si tulburari ale tubului digestiv. Iaurtul ajuta la probleme precum ulcer gastric si infectii vaginale.

Bucurati-va de o ceasca de iaurt la micul dejun si la pranz sau mancati-l ca pe o simpla gustare deoarece contine doza necesara de calciu de care fiecare femeie, indiferent de varsta, are nevoie.

O ceasca de iaurt are aproximativ 448 mg de calciu. Totodata, medicii recomanda evitarea iaurturilor cu fructe deoarece contin prea mult zahar.

2. Pestele: recomandat de 2-3 ori pe sapatamana.

Ajuta la evitarea unor probleme precum boli cardiace, accidente vasculare cerebrale, hipertensiune, depresie, inflamatii si artrita reumatoida. Pestele poate chiar oferi o oarecare protectie impotriva Alzheimer.

3. Fasolea: 3-4 portii in fiecare saptamana.

Cu un continut redus de grasimi, fasolea este o buna sursa de proteine si fibre si protejeaza impotriva bolilor de inima si a cancerului de san. Fasolea poate, de asemenea, sa joace un rol in stabilizarea hormonilor feminini.

"Fasolea este unul dintre cele mai sanatoase alimente pe care le poate manca o femeie", sustine nutritionistul Susan Krause.

Cercetatorii au constatat ca, in general, fasolea si lintea protejeaza impotriva cancerului mamar si a bolilor cardiovasculare. Totodata, ajuta la reglarea nivelului de colesterol, dar este benefic si impotriva SPM si a simptomelor menopauzei.

Aceasta inhiba dezvoltarea celulelor canceroase si in acest fel poate impiedica formarea de tumori. Nu in ultimul rand, fosolea ajuta la fertilitate, ajutand femeile sa raman mai usor insarcinate.

4. Tomatele (sau pepenele verde, grepfruit rosu sau portocale rosii): se recomanda 3-5 portii in fiecare saptamana.

Toate aceste alimente contin lycopene, un puternic antioxidant care poate ajuta o femeie sa lupte cu o boala de inima. Lycopene poate actiona si impotriva cancerului mamar.

Acestea mai ajuta si impotriva arsurilor provocate de razele solare.

5. Alimente care contin vitamina D: lapte degresat si suc de portocale.

Vitamina D ajuta la reducerea riscului de osteoporoza si poate fi vital in reducerea riscului de diabet zaharat, scleroza multipla si tumori de san, de colon si ovariene.

Desi vitamina D se gaseste si in somon, macrou, ton, sardine, expertii spun laptele ramane cea mai buna sursa.

Atentie: statul la soare blocheaza sinteza de vitamina D!

6. Fructe de padure (afine, capsuni, zmeura): 3-4 portii recomandate in fiecare saptamana.

Aceste fructe pot proteja organismul de diferite tipuri de cancer, deorece contine un nutrient numit anthocyans, care joaca un rol important in refacerea celulelor.

Anthocyans poate scadea riscul mai multor tipuri de cancer, inclusiv cel de san si al tractulului gastro-intestinal.

Fructele de padure contin vitamina C si acid folic, care sunt esentiale pentru femei si nu numai. Ele contin antioxidanti care protejeaza inima, dar protejeaza si impotriva imbatranirii pielii, de la interior spre exterior.

De asemenea, pot ajuta la reducerea riscului de infectii ale tractului urinar la femei, in timp ce nutrienti precum luteina, gasit in toate pomusoare, poate ajuta la protejarea vederii.

Legătura dintre alimentație și sănătatea creierului. Ce trebuie inclus în dietă pentru o viață echilibrată STUDIU
Legătura dintre alimentație și sănătatea creierului. Ce trebuie inclus în dietă pentru o viață echilibrată STUDIU
O dietă sănătoasă şi echilibrată este asociată cu o mai bună sănătate a creierului şi cu bunăstarea mintală, sugerează un nou studiu citat miercuri, 24 aprilie, de DPA/PA Media....
Câți români mănâncă în fiecare zi carne. Interesul pentru alimentaţia pe bază de plante, în creștere
Câți români mănâncă în fiecare zi carne. Interesul pentru alimentaţia pe bază de plante, în creștere
Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de plante, arată un rezultatele unui studiu de...
#alimentatie sanatoasa, #dieta femeie, #sanatate femeie , #alimente