Cele mai bune gustari daca nu ai energie

Marti, 20 Aprilie 2010, ora 08:22
4292 citiri
Cele mai bune gustari daca nu ai energie
Foto: care2.com

Atunci cand nu ai energie, cauti cateva alimente minune care sa te revigoreze imediat si sa iti ofere tonusul de care ai nevoie in fiecare zi. De cele mai multe ori faci alegeri nepotrivite, care iti ingreuneaza digestia, iar efectul este contrar celui asteptat.

Care2.com iti ofera cateva ponturi utile pentru ca tu sa faci cele mai bune alegeri atunci cand nu ai energie. Fie fructele prospete, fie cele uscate sau cerealele, toate acesta iti sunt de mare ajutor in perioadele stresante, in care ai nevoie de un energizant natural.

Cerealele din grau integral fac minuni pentru lipsa ta de energie si tonusul scazut. Contin nutrienti esentiali pentru favorizarea activitatii cerebrale, de la magneziu, fier, vitaminele B1, B2, B3 si pana la carbohidrati. Mai mult, stabilizeaza glicemia si ajuta la o buna coordonare a musculaturii, iar efectul este de lunga durata.

Migdalele sunt ideale pentru lipsa ta de energie. Pot fi consumate intre mese, oriunde te-ai afla. Sunt bogate in magneziu, vitamina E, B2, cupru si fosfor. Ajuta la revigorarea organismului, intarirea sistemului imunitar si au rolul de a relaxa masa musculara si a elibera stresul, starile de panica si anxietate.

Stafidele au acelasi rol. Contin vitamina A, B, dar si calciu, magneziu, potasiu, iod si fier. Sunt ideale pentru starile de astenie resimtite in acest sezon si pot fi consumate ca desert sau intre mese. Contin fuctoza si glucoza, necesare pentru producerea de energie, si nu ataca sanatatea dintilor.

Lista ta de cumparaturi pentru perioadele stresante va contine si iaurturi. Este sursa sigura de calciu, fosfor si zinc, dar si de vitamina B5, B2 si B12. Pentru ca este o gustare bogata in calorii, organismul tau o va digera in timp si nu vei simti nevoia sa consumi si altceva. Tocmai de aceea se recomanda inclusiv in curele de slabire.

Fructul ideal pentru o zi obositoare este ananasul prospat. Este o sursa bogata de magneziu, vitamina A, C, B1, B6, cupru si fier. Mai mult, regleaza digestia lenesa, o consecinta a perioadelor stresante. Poate preveni deshidratarea fiind un fruct foarte suculent, iar efectul sau este imediat.

Un organism plin de energie are nevoie in fiecare zi de proteine, acizi grasi omega 3, fibre, minerale si vitamine. Poti adauga pe lista cumparaturilor tale si soia, care contine toate aceste ingrediente esentiale in revigorarea organismului tau.

Este ideala pentru alungarea starilor de melancolie, este considerata chiar tratament natural impotriva depresiei, deci o poti consuma cu incredere. Pentru un gust mai bun si o eficienta mai mare se poate combina si cu susan.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#alimente pentru energie, #hrana energie, #mancare energie , #alimente