Cele mai mari minciuni ascunse de mancarea ta

Joi, 24 Octombrie 2013, ora 22:55
3467 citiri
Cele mai mari minciuni ascunse de mancarea ta
Foto: care2.com

Frumos ambalate si beneficiind de campanii publicitare intense, unele produse ne pacalesc sa le cumparam. Ele ascund, insa, pericole pe care comerciantii incearca sa le mascheze.

Mancarea "naturala"

Pe ambalajele multor produse se mentioneaza ca ar contine ingrediente naturale sau ca ar fi naturale in intregime. Adesea, ceea ce cumparam nu contine coloranti artificiali sau arome sintetice, insa producatorii folosesc alte ingrediente periculoase pentru consumator, care nu sunt naturale, scrie care2.

Cel mai bine este este sa te intrebi daca poti gati asa ceva acasa, iar o asemenea intrebare iti va oferi raspunsul referitor la originea acelui produs si cat de natural este el.

Cerealele integrale

Acestea sunt cunoscute pentru reducerea riscului de diabet de tipul 2, cancer colorectal sau boli cardiovasculare. Totusi, unele produse au pe eticheta mentionat faptul ca ar contine cereale integrale, chiar daca in cantitate este mica. Unele nu contin insa deloc cereale integrale.

Pe eticheta, ingredientele sunt adesea scrise in ordinea descrescatoare a gramajului lor, deci pot fi urmarite si astfel. Adesea, al doilea ingredient de pe lista este prezent in acel produs in procent de 1%.

Multi-cerealele care pot lipsi

Pe numeroase ambalaje ale produselor se poate citi faptul ca multi-cerealele sunt sanatoase pentru corp. Ele au insa in compozitie cereale rafinate, care nu sunt benefice pentru organismului, ba din contra. Adesea, tipul de cereale prezente in mancare este mai important decat cantitatea acestora.

Pe eticheta produsului respectiv poti citi si ingredientele lui, in ordinea importantei. Fii atent daca cerealele integrale sunt primele pe aceasta lista.

Adevaratele ingrediente

Micile gustari au adesea aroma de branza, usturoi, ciuperci sau alte ingrediente despre care ni se spune ca sunt naturale. Totusi, ingredientele respective sunt prezente de multe ori sub forma concentratului.

Daca vezi ca acel produs are si multe alte substante in compozitie, ar fi bine sa il eviti. Chiar si sucul natural de fructe are zahar adaugat in el, ceea ce poate duce la o concentratie reala de fructe de doar 50%.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#ingrediente periculoase alimente, #sfaturi citire ambalaj produse alimentare, #ingrediente artificiale hrana , #alimente