Cele mai nesanatoase alimente din lume

Vineri, 01 Ianuarie 2010, ora 11:19
10462 citiri
Cele mai nesanatoase alimente din lume
Foto: fromthevaultradio.org

Lipsa de timp si comoditatea sunt doar doua dintre motivele pentru care mancarea de tip fast food si mancatul zilnic la restaurant isi fac loc din ce in ce mai mult in viata noastra.

Sunt aceste alimente sanatoase? Nutritionistii americani sunt de parere ca ele sunt cel mai mare inamic al vietii noastre. Sunt bogate in grasimi saturate, nitrati, zahar si sare in exces, iar toate acestea se traduc prin marirea valorii colesterolului la un nivel periculos, informeaza the-perfectshape.com.

Nutritionistii americani au alcatuit un top al celor mai nesanatoase alimente din lume. Pe primul loc se afla burgerii, cele mai gustate preparate din orice fast-food, sunca pe locul secund, urmata de cartofii prajiti, hot dog-ul, gogosile, margarina, sucurile acidulate si prajiturile.

Burgerii contin multe grasimi si calorii. In functie de modul de preparare, numai unul poate contine 280 de calorii si 13 grame de grasimi, echivalentul a 20% din necesarul zilnic pentru un organism sanatos.

Un singur cheeseburger contine 45% din necesarul zilnic de grasimi si calorii, iar maioneza in exces a acestor preparate contine, in proportie de 80%, grasimi daunatoare organismului.

28 de grame de sunca contin 10 grame grasimi si 150 de calorii. Preparata la restaurant, in ulei, de regula refolosit, cantitatea de toxine va creste, iar cea de sodiu va atinge valori periculoase intregului metabolism.

Cartofii prajiti au 400 de calorii si 20 de grame de grasimi. In functie de modul de preparare si calitatea grasimii folosite, ei pot contine chiar si mai multe calorii. Sarea cartofilor prajiti, de regula in exces, dauneaza organismului si astfel creste riscul aparitiei infarctului pe termen lung.

Hot dog-ul consumat dimineata, in fuga, contine 250 de calorii si 14 grame de grasime. Continutul de nitrati si sodiu transforma masa de dimineata intr-o gustare daunatoare pentru orice organism sanatos si echilibrat.

Gogosile au un continut ridicat de grasimi. De regula, se prepara in ulei de floarea soarelui in exces, tocmai de aceea contin mai mult de 20 de grame de grasimi si 300 de calorii.

Margarina pe care o consuma cei mici de regula, dimineata, contine grasimi saturate care cresc riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Sucurile acidulate, prin indulcitorii artificiali, dauneaza digestiei, dar si danturii si intreg organismului pentru ca, adesea, ele inlocuiesc apa consumata zilnic.

Si prajiturile contin grasimi, indulcitori, mult zahar, iar toate acestea isi pun amprenta asupra sanatatii stomacului, danturii, energiei pe care o avem si a apetitului. Prea multe prajituri semnifica prea putina pofta de mancare, iar in timp kilogramele in plus ne vor da batai de cap.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#alimente nesanatoase, #alimente fast food, #alimente toxice , #alimente