Cinci alimente nelipsite din alimentatia femeii

Vineri, 02 Aprilie 2010, ora 08:52
3262 citiri
Cinci alimente nelipsite din alimentatia femeii
Foto: care2.com

Femeia prezentului este foarte activa, ocupata, mananca pe fuga, intre o intalnire si cealalta, ajunge tarziu acasa si are prea putin timp pentru ea. Tocmai de aceea alimentatia este esentiala pentru a-i reda energia si forma de care are nevoie in fiecare zi.

Care2.com a alcatuit un top cinci al celor mai recomandate alimente pentru dieta unei femei. Au importante proprietati antibacteriene, sunt bogate in vitamine si minerale si se prepara usor.

Broccoli contine nutrienti esentiali care protejeaza organismul unei femei de riscul aparitiei tumorilor. Este nelipsit din cura de detoxifiere, fiind o sursa sigura de vitamina B.

Specialistii americani sunt de parere ca broccoli este cea mai recomandata leguma pentru preintampinarea riscului de cancer ovarian. Stimuleaza producerea de celule sanatoase, ajuta la sintetizarea proteinelor si este un aliment care nu va lipsi din dieta unei femei insarcinate.

Mai mult, se recomanda pentru starile de stres sustinut, pentru evitarea atacurilor de panica si indepartarea depresiei. Este un excelent diuretic natural si previne retentia apei in organism. Contine zinc, calciu, fier, vitamina C, E si favorizeaza absorbia nutrientilor organismului.

Ceapa nu va lipsi din alimentatia unei femei. Are proprietati antiinflamatorii, antibacteriene si importante influente asupra subtierii sangelui. Previne constipatia, imbunatateste digestia si normalizeaza nivelul trigliceridelor. Previne osteoporoza si un consum regulat reduce cu 25% riscul aparitiei cancerului la san si cu 73% cel ovarian.

Legumele verzi sunt ideale pentru dieta unei femei. Varza sau spanacul sunt bogate in vitamina K, A, C, calciu, potasiu, magneziu, fier si fibre dietetice. Ajuta la fixarea calciului in organism si astfel structura osoasa este complet protejata. Depresiile, care apar de la importante carente de calciu si magneziu, vor ocoli femeile care introduc in dieta lor multe legume verzi.

Pastaile sunt si ele pe lista cumparaturilor oricarei femei. Este o importanta sursa de fibre, proteine, fier, magneziu si potasiu si o diete regulata reduce riscul aparitiei diabetului de tip 2, tensiunii arteriale ridicate si cancerului la san.

Sunt ideale pentru orice cura de slabire si previn aparitia bolilor de inima. Contin mult potasiu, tocmai de aceea protejeaza structura osoasa si previn riscul formarii pietrelor la rinichi.

Pestele este ideal pentru alimentatia femeii pentru ca este o carne usoara, bogata in fier si vitamina D. Specialistii americani recomanda somonul, bogat in acizi grasi omega 3, vitamina D si fier si este o importanta sursa de proteine, care ajuta la absorbtia calciului.

Reduce riscul aparitiei bolilor de inima, normalizeaza colesterolul si tensiunea arteriala. Mai mult, regleaza digestia si este un bun aliment in perioadele stresante pentru ca imbunatateste tonusul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#alimente femei, #hrana femeie, #alimente femei sanatate , #alimente