Combinatii ciudate, gusturi denaturate, efecte anulate

Miercuri, 12 Octombrie 2011, ora 15:19
2911 citiri
Combinatii ciudate, gusturi denaturate, efecte anulate

Cand vorbim despre salata, fie ca este vorba despre salata de fructe ori de legume, avem in imagine o farfurie de combinatii din care, dupa preparare, reies, cel mai adesea, un gust si o aroma minunate, daca stim sa potrivim ingredientele. La fel putem vorbi si despre mancarea gatita, ciorba, tocanita ori sarmalele care nu sunt altceva decat combinatii de carne, legume si zarzavaturi.

Sunt insa alimente si bauturi care, din diferite motive, nu ar trebui combinate, ci consumate ca atare si aici ma refer, mai ales, la cele recomandate in scop terapeutic, pentru ca nu se stie ce-ar putea sa iasa dintr-o combinatie si atunci nu se mai poate vorbi de un produs alimentar-medicament.

Daca vrem sa ne bucuram de un mar, de gustul lui deosebit si aromele diverse cu care a fost daruit, atunci sa-l mancam asa cum este, fara frisca sau miere ori presarat cu scortisoara.

Rosia este foarte buna in salata dar, din cauza ingredientelor, isi pierde, in parte, gustul si aroma. Mancata ca atare, cu o bucata de branza, sa zicem, e suficient sa-i adaugam putin ulei de masline deoarece numai asa organismul se poate bucura de toata bogatia de nutrienti, aflata in aceasta minune mica si rosie ca focul.

Despre vinul rosu si valentele lui terapeutice s-a scris si inca se scrie foarte mult. Cercetatorii francezi chiar au spus ca nu sunt departe timpurile cand aceasta licoare cu adevarat miraculoasa se va vinde la farmacie, in sticle mici, precum siropul de tuse.

Unii recomanda sa i se adauge vinului felii de fructe, coji sau samburi pisati si alte mirodenii. Vinul natural, cel facut acasa, din strugurii proprii, fara chimicale si alte adaosuri, are aroma si gustul lui, daruite de soare si pamant si, ca medicament, poate inlocui o farmacie intreaga. E pacat sa se denatureze gustul sau, sa i se anuleze efectele atat de necesare pentru sanatate.

Se stie ca mai toti oamenii, dimineata, beau cafea. E bine, nu-i bine, o bem pentru ca ne-am obisnuit, pentru ca ne place si pentru ca e drogul nostru inofensiv care ne trezeste si ne da putere pentru inca o zi de activitate. Sunt insa, multe persoane care anuleaza si gustul si efectul cafelei, adaugandu-i frisca, lapte, ceai, bauturi alcoolice sau fel de fel de mirodenii de nici nu mai stii bine ce bei.

Trebuie stiut ca anumite combinatii injumatatesc sau chiar anuleaza efectele asteptate de la unele produse. E de preferat ca tot ce consumam, mai ales cu scop terapeutic, sa fie cat mai simplu si cat mai aproape de cum ne-a fost daruit de mama-natura.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#vinul rosu beneficii, #mere vitamine, #cafea obisnuinta, #consum legume, #fructe combinatii , #alimente