Condimente ...medicinale

Marti, 24 August 2010, ora 12:08
6023 citiri
Condimente ...medicinale

Puterea condimentelor este adesea redusa la abilitatea lor de a aromatiza orice mancare fara prea multe calorii, de a transforma bucatele fara gust in adevarate opere de arta, o minune a bucatariei.

Mai toti uitam ca acestea sunt adevarate medicamente, naturale insa si fara efecte secundare nocive, capabile sa reduca tensiunea arteriala, sa amelioreze artrita si chiar sa incetineasca evolutia celulelor canceroase.

Cu sprijinul specialistilor si avand ca punct de pornire un studiu recent, care a demonstrat inca o data calitatile speciale ale condimentelor, Parade a realizat un top al celor mai sanatoase condimente, deloc exotice, prezente in orice casa.

Sofran

Studiile realizate de Colegiul de Medicina al Universitatii Arizona au aratat ca un ingredient activ din sofran, curcumina, ajuta la prevenirea inflamarii articulatiilor, ce apar in cazul artritei reumatoide.

O alta cercetare a Universitatii Rutgers a scos la iveala faptul ca sofranul are si proprietatea de a incetini evolutia celulelor maligne, in cazul bolnavilor de cancer de prostata. Testele pe animale au aratat ca si evolutia celulelor canceroase, in cazul cancerului mamar, este incetinita.

Patrunjel

Aceasta planta merita mai mult decat sa garniseasca mancarea din farfurie. Conform Institutului American de Cercetare a Cancerului, patrunjelul abunda in flavonoide, care protejeaza celulele de cancer. Tot el este o sursa excelenta de Vitamina C si fier.

Salvie

Un studiu recent al Universitatii Georgia sugereaza ca salvia ajuta la prevenirea degenerarii tesuturilor, cauzata de nivelul mare al zaharului din sange, oferind si protectie impotriva bolilor cardiovasculare.

Scortisoara

Conform cercetarilor realizate de Departamentul American al Agriculturii, jumatate de lingurita de scortisoara pe zi coboara nivelul colesterolului. Tot scortisoara reduce si nivelul zaharului din sange, ce poate duce la instalarea diabetului de tip 2 si a bolilor de inima.

Alte cercetari au aratat ca acelasi condiment opreste proliferarea celulelor canceroase in cazul bolnavilor de leucemie.

Rozmarin

Oamenii de stiinta de la Institutul de Cercetare Medicala Burnham, in La Jolla, California, au descoperit ca un ingredient activ din rozmarin, acidul carnosic, pastreaza neuronii tineri, incetinind procesul natural de imbatranire si prevenind degenerarea acestora, ce poate duce la instalarea dementei.

Tot rozmarinul este o sursa excelenta de calciu si fier.

Ghimbir

Acest condiment este folosit de mii de ani pentru tratarea problemelor gastrointestinale. Numeroase studii au aratat ca ghimbirul amelioreaza starea de rau, ametelile si senzatia de voma asociate cu miscarea (zborul cu avionul, mersul cu masina sau cu vaporul).

In doze mici, el poate fi folosit chiar si de catre gravide, ameliorand greturile matinale.

Iar o noua cercetare a Centrului Medical al Universitatii Rochester a aratat ca ghimbirul este util si dupa sedintele de chimioterapie, ajutand pacientii sa se simta mai bine. Cei care iau cate o jumatate de lingurita de ghimbir pe zi scapa de jumatate din disconfortul pe care il resimt in urma sedintelor de chimioterapie, a aratat studiul.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#condimente sanatate, #condimente efect, #scortisoara sanatate, #patrunjel sanatate, #ghimbir sanatate, #rozmarin efecte , #alimente