Copiii cred ca mancarea este mai gustoasa in ambalaje cu desene animate

Sambata, 26 Iunie 2010, ora 15:13
1904 citiri
Copiii cred ca mancarea este mai gustoasa in ambalaje cu desene animate
Foto: Arhiva

De mult timp s-a observat ca, in special copiii care au in jur de patru ani, sunt mai impresionati de alimentele care au pe ambalaj personaje din desene animate, insa, un studiu recent, realizat in cadrul Universitatii Yale, chiar a confirmat aceasta ipoteza.

40 de copii cu varste cuprinse intre patru si sase ani au primit cate doua produse in timpul acestui studiu, citat de ABC.

Unul avea un ambalaj simplu, altul avea un personaj animat inscriptionat. Dupa ce au luat cate o gura din fiecare produs, cei mai multi dintre ei au spus ca a fost mai gustos cel din ambalajul cu desen animat, desi era vorba de acelasi produs. In plus, intr-o mare parte ei au recunoscut si personajele (Scooby Doo sau Shrek).

Desenele animate sunt folosite cel mai mult pentru alimente nesanatoase

Coordonatorul studiului, Christina Roberto, a declarat ca in industria alimentara se cheltuiesc 1,6 miliarde de dolari pentru strategiile de a spori vanzarile prin intermediul copiilor.

Din pacate, in cea mai mare parte aceste alimente sunt slabe calitativ din punct de vedere nutritiv. Cel mai bine ar fi ca, in toate tarile, sa existe niste teste in ce priveste aportul nutritiv al produselor pentru copii. Daca acestea nu sunt trecute, ar trebui sa nu primeasca acordul de a fi scoase pe piata sau macar sa nu beneficieze de reclame la televizor.

Mai mult, aceasta strategie de a atrage copiii prin ambalaje cu personaje din desene animate ar trebui folosita numai in ce priveste produsele nutritive si sanatoase. In aceasta privinta exista insa controverse intre specialisti. Unii sunt de aceasta parere ca ar trebui restrictionate cele nesanatoase, altii cred ca parintii sunt responsabili de ce si cat mananca copiii lor.

Parintii ar trebui sa fie mai exigenti

Indiferent daca alimentele slab nutritive ar fi restrictionate sau nu, parintii trebuie sa fie constienti ca joaca un rol extrem de important in ce priveste sanatatea copiilor lor. Acestia ar trebui sa fie mai neinduplecati si mai exigenti, chiar si atunci cand se confrunta cu un acces de furie din partea copilului.

Cei mai multi aproape ca se tem de astfel de episoade, cand un copil ajunge chiar sa se tavaleasca in magazin daca nu primeste un anume produs. Acest gest ar trebui insa sa usureze munca parintilor. Mai exact, sa stabileasca o regula: daca nu se controleaza, nici atat nu va primi produsul respectiv. Este greu sa nu indeplinesti poftele copilului tau, dar daca te gandesti ca ii faci un bine, ar trebui sa ai putere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#alimente copii, #desene animate , #alimente