Cum eviti balonarea?

Luni, 16 August 2010, ora 18:08
15821 citiri
Cum eviti balonarea?

Balonarea, destul de neplacuta, e cu atat mai suparatoare in vacanta, cand ai face orice sa "dai bine" in costumul de baie si sa te poti bucura de orice clipa petrecuta la malul marii.

Femeile sunt cele mai predispuse, numai in SUA 10 milioane plangandu-se in mod constant de aceasta neplacere. Mancarea sarata si grasa este principalul vinovat, conform Marie Claire, care a alcatuit si o lista a alimentelor sigure pe timp de vacanta, pentru a arata cat mai bine in hainele varatice, mai mici decat cele pe care le porti la birou.

Portocale si pepeni Daca le poti lua cu tine in vacanta sau cumpara in locul ales sa-ti petreci timpul liber, tocmai ti-ai asigurat gustarea ideala, care sub nicio forma nu-ti va face probleme. Pepenii sunt 92% apa, iar portocalele au un continut de 80 - 90% apa.

Iaurt Nu numai ca are un continut mare de apa, dar ajuta la productia de bacterii benefice din stomac si intestine. Aceste bacterii sanatoase sunt responsabile de reducerea gazului in exces.

Usturoi Daca e vacanta, atunci ai liber si la usturoi, pe care bunul simt nu te lasa sa-l consumi in vremea cand concediul era departe. Acesta planta reduce nivelul grasimilor din ficat, cel care se ocupa cu detoxifierea si care contribuie la o buna digestie.

Tarate, cereale, terci de ovaz Poate ca nu par cele mai apetisante bucate de concediu, insa isi fac treaba cum nu se poate mai bine, fibrele micsorand riscul de constipatie, cauza frecventa a balonarii.

Femeile au nevoie de cel putin 25 de grame de fibre zilnic, insa de retinut e faptul ca daca se depaseste acesta cantitate, organismul nefiind invatat cu atat de multa fibra, situatia se poate inrautati.

Capsuni si afine Fibrele se pot prezenta si sub forma de fructe delicioase. Mai cu seama capsunile, afinele sau caisele ori prunele uscate curata sistemul.

Grepfrut Cu un continut mare de apa, grepfrutul, 90% apa, are avantajul de a fi bogat si in enzime care au proprietatea de a arde grasimile.

Supa Cu un continut mare de grasimi saturate, are si un continut mare de apa, care confera senzatia de satietate. In plus, nivelul de sodiu nu ar trebui sa fie prea mare daca toate ingredientele sunt proaspete.

Supa la plic sau conserva este contraindicata, putand avea si pana la 1.000 de miligrame de sodiu, jumatate din cantitatea zilnica recomandata.

Salata si spanac Ambele se cer a fi bine mestecate, ele furnizand o doza sanatoasa de fibra, vitamine si minerale. Sunt de folos in caz de indigestie, constipatie si chiar infectii ale tractului urinar.

Menta si ghimbir Ambele au un efect calmant, in aceasta categorie intrand si musetelul, preintampinand gazul in exces. Consumate sub forma de ceai, stimuleaza tractul digestiv.

Ardei iute Departe de a fi doar un condiment care iuteste mancarea, ardeiul iute reduce riscul de hipertensiune, atac vascular cerebral si boli de inima. Capsaicina, un ingredient activ care se gaseste in ardeiul iute, grabeste metabolismul si diminueaza sau anuleaza poftele, mai ales cele de "dulce".

Broccoli si conopida Legumele din familia cruciferelor, cum sunt broccoli, conopida sau varza, duc la eliminarea din organism a unor forme de estrogen nociv.

Chiar si asa, aceste legume contin anumite zaharuri uneori greu de digerat si care tocmai de aceea trebuiesc consumate in moderatie (o portie nu ar trebui sa fie mai mare de o jumatate de cescuta).

Castraveti Poate ca nu are valoare nutritionala, insa castravetele reprezinta un diuretic natural, avand avantajul de a ajuta si la eliminarea toxinelor din organism. Bogat in sulf si silicon, acesta stimuleaza rinichii, acidul uric fiind eliminat mai bine.

Pentru ca sunt, de asemenea, saraci in sodiu si calorii, castravetii sunt leguma preferata din mai toate dietele.

Ananas Acest fruct tropical, care in proportie de 85% este apa, contine o enzima ce ajuta la digestie si face sa dispara unele probleme ale stomacului.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#balonare, #alimentatie balonare, #gaze stomac, #alimente care nu baloneaza , #alimente