Fa-ti iaurtul in casa si foloseste-l ca sa scapi de ... matreata

Vineri, 25 Noiembrie 2011, ora 11:24
7302 citiri
Fa-ti iaurtul in casa si foloseste-l ca sa scapi de ... matreata

Iaurtul este un aliment gustos, sanatos, recomandat in diete si necesar pentru o alimentatie echilibrata. Este un produs lactat obtinut din fermentarea laptelui. Pentru a produce iaurt poate fi folosit orice fel de lapte, respectiv de vaca, oaie, capra, bivolita, camila - dar, in ziua de azi, cel mai des folosit este laptele de vaca.

Cel mai sanatos si mai igienic iaurt este cel pe care-l preparam noi in casa, deoarece il facem cu atentie si dragoste pentru noi si ai nostri. Se incalzeste jumatate din cantitatea de lapte pe care o avem si oprim focul cand din lapte incep sa iasa aburi. Combinam laptele cald cu cel rece si il turnam in borcanele deja pregatite.

Pentru inceput trebuie un borcan de iaurt din comert - pentru cuibusor sau maia - cate o lingura in fiecare borcan, pana la prima noastra productie de iaurt. Se amesteca bine cu lingura in fiecare borcan, dupa care le acoperim cu servetele si o paturica sau prosoape de bucatarie mai groase. Se poate folosi si smantana.

In 10 - 12 ore, uneori si mai mult, depinde de temparatura din incapere, ar trebui sa avem iaurtul. Dupa ce iaurtul s-a facut, se pun capacele la borcane. Se pastreaza la frigider. Aveti grija ca de fiecare data sa opriti jumatate de borcan de iaurt pentru data viitoare cand veti pregati un alt iaurt.

Previne hipertensiunea

Specialistii spun ca produsele lactate au un rol deosebit in prevenirea si tratarea osteoporozei, iar iaurtul o poate face chiar foarte bine deoarece contine suficient calciu si vitamina D.

De asemenea, in cazul persoanelor care consuma doua - trei portii de lactate pe zi, riscul de a dezvolta hipertensiune scade cu pana la 50%. Este bine de stiut si faptul ca iaurtul este un aliment cu putine calorii, asa ca poate fi consumat de persoanele care tin cura de slabire.

Trateaza acneea

Iaurtul nu este doar un aliment-medicament care poate aduce beneficii deosebite organismului nostru, ci poate fi folosit cu rezultate deosebite si ca produs cosmetic. Astfel, iaurtul trateaza acneea, cosurile adolescentilor. Pe fata curata, dupa ce a fost bine spalata, se aplica iaurt direct pe pielea afectata si se maseaza bine, dupa care se spala cu apa calduta.

Bun in caz de matreata, dar si de arsura

Daca ai matreata sau pielea capului iritata, tot iaurtul te ajuta. Aplica iaurt pe scalp, in prealabil sa fie tinut macar doua ore la temperatura camerei, infasora-ti capul intr-un prosop si lasa iaurtul sa actioneze 15 - 20 de minute, apoi clateste parul cu apa din abundenta.

Iaurtul poate fi folosit si pentru ingrijirea zilnica a pielii sensibile, fara a provoca reactii alergice. Alege pentru pielea ta iaurturile naturale, preparate in casa, fara conservanti, coloranti sau arome.

In accidentele casnice, arsuri sau oparire, iaurtul face adevarate minuni. Toarna imediat iaurt pe portiunea de piele afectata si usturimea si roseata vor disparea ca prin minune.

Sa avem sanatate!

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#iaurt preparat in casa, #iaurt sanatate, #iaurt arsuri, #iaurt acnee , #alimente