Cum sa faci economii mancand inteligent

Vineri, 21 Februarie 2014, ora 16:54
3244 citiri
Cum sa faci economii mancand inteligent
Foto: news.com.au

In zilele noastre, oamenii nu acorda atentie cantitatii de mancare pe care o cumpara si apoi o arunca la gunoi, in intreaga lume fiind irosite 1,3 miliarde de tone de alimente anual. Costul total se ridica la 750 de miliarde de dolari, in fiecare an, potrivit Organizatiei pentru Mancare si Agricultura de pe langa ONU.

Mancarea este irosita peste tot, atat la producator, cat si la consumator. Exista insa metode prin care o asemenea problema poate fi rezolvata inteligent, urmarea fiind economisirea unor sume destul de mari, scrie inquisitr.com.

Atentie la eticheta

Daca vrei sa arunci un aliment despre care crezi ca a expirat, ar fi bine sa te gandesti mai bine. Cel mai bun test este cel oferit de miros, nu de eticheta.

Multi producatori vor sa-si protejeze brandul si indica o perioada de valabilitate mai mica, pentru a se asigura ca evita orice fel de neplaceri. Asta nu insemana neaparat ca alimentele s-au stricat exact in ultima zi ce apare pe ambalaj.

Ne batem joc de noi si de semenii nostri: alimente de sute de miliarde de dolari, aruncate anual

Alegeri inteligente

Fructele si legumele nu trebuie neaparat sa fie cele mai frumoase din raft pentru a fi gustoase. Nu ezita sa cumperi si sa consumi produse care au mici imperfectiuni. Acestea vor fi eliminate usor, iar diferenta se va simti inclusiv in buzunarul tau.

Cumparaturi mai putine

Atunci cand mergi la cumparaturi este bine sa iei scurte pauze in care sa analizezi ceea ce ai cumparat. Multi producatori ofera cantitati mai mari din produsele lor, la un pret avantajos. E bine de stiut ca nu intotdeauna ai nevoie de o asemenea cantitate, ea putand ajunge usor in cosul de gunoi.

Invata-i si pe ceilalti

A sti sa faci economiiprin astfel de masuri nu este de ajuns. Trebuie sa ii inveti si pe ceilalti membri ai familiei tale sa faca acelasi lucru. Schimbarile pe care fiecare dintre voi le face pot aduce economii mai mari in bugetul familiei.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#mancare alimente bani economie, #cumparaturi magazin preturi economie, #trucuri economie mancare , #alimente