Cum sa prepari mai sanatos cocteiluri populare

Duminica, 07 August 2011, ora 18:00
3672 citiri
Cum sa prepari mai sanatos cocteiluri populare
Foto: self

Cocteilurile sunt binevenite vara, cand temperaturile sunt inabusitoare, mai ales daca este vorba de unele foarte cunoscute in intreaga lume gratie savoarei lor, insa, nu toate sunt si foarte sanatoase.

Pentru pasionatii de astfel de bauturi, care vor si sa consume ceva cat mai sanatos, self.com a intocmit o lista cu retete modificate ale unor cocteiluri foarte populare, pentru a avea mai putine calorii si mai multe beneficii pentru organism, fara a sacrifica gustul.

1. Cosmopolitan

Diferente: fata de cel original, cel preparat dupa reteta de mai jos are cu circa 75 de calorii mai putin per portie, iar coaja de portocala adauga compusi care lupta impotriva cancerului.

Portii: 4

Ingrediente: 226 mililitri suc light de merisor, 170 mililitri votca, 5 cuburi de gheata, 56 mililitri suc proaspat de lamaie verde, o lingura cu coaja de portocala rasa, plus doua felii de portocala pentru decorat.

Preparare: pune toate ingredientele (cu exceptia feliilor) intr-un shaker si amesteca bine. Strecoara apoi lichidul in 4 pahare reci pentru martini si pune pe marginea fiecaruia cate o jumatate de felie de portocala.

O portie contine 110 calorii, 0 grame grasime, 4 grame de carbohidrati, 0 grame fibre si 0 grame proteine.

2. Mojito

Diferente: coaja de lamaie si apa carbogazoasa ajuta la reducerea numarului de calorii, iar aroma de menta poate atenua poftelor culinare.

Portii: 4

Ingrediente: 4 lamai verzi, taiate felii, o jumatate de ceasca cu menta (plus 4 crengute pentru decorat), un sfert de ceasca cu zahar, 2 lingurite cu coaja de lamaie verde rasa, 453 mililitri apa carbogazoasa, 170 mililitri rom alb, cuburi de gheata.

Preparare: pune intr-un bol feliile de lamaie verde, frunzele de menta, zaharul si coaja de lamaie. Amesteca-le cu o lingura de lemn, zdrobind feliile si menta pentru a elibera aromele. Toarna apoi apa si romul. Pune parti egale din bautura in patru pahare in care ai pus cuburi de gheata si decoreaza-le cu crengutele de menta.

O portie are 151 de calorii, 0 grame grasime, 14 grame carbohidrati, 0 grame fibre si 0 grame proteine.

3. Sangria Blanca

Diferente: contine resveratrol, un antioxidant care poate ajuta la reducerea inflamatiilor si poate proteja celulele.

Portii: 8

Ingrediente: cuburi de gheata, 10 boabe de strugure verde taiate jumatati, 4 capsune taiate felii, o piersica taiata felii (plus opt felii pentru decorat - optional), 750 mililitri vin spumant sec, 340 mililitri suc de struguri albi, 113 mililitri Licor 43 si doua crengute de menta proaspata.

Preparare: umple jumatate dintr-un bol mare cu gheata si adauga fructele; inclina bolul si toarna vinul incet, pentru a pastra cat mai mult din acid, adauga sucul si lichiorul si amesteca incet. Adauga si menta iar apoi pune continutul in cele opt pahare, decorandu-le, daca vrei, cu felii de piersica.

O portie are 167 calorii, 0 grame grasime, 18 grame carbohidrati, 1 gram fibre si 0 grame proteine.

4. Pina colada

Diferente: daca iti place acest cocteil, dar vrei sa iti mentii si un abdomen plat, atunci varianta cu iaurt, care incurajeaza dezvoltarea bacteriilor bune, ti se potriveste.

Portii: 4

Ingrediente: 16 cuburi de gheata, doua cesti cu iaurt simplu si cu continut redus de grasime, o jumatate de ceasca cu zahar pudra, 113 mililitri apa de nuca de cocos, 113 mililitri rom cu aroma de cocos, o lingurita cu extract de nuca de cocos, 4 bucatele de ananas proaspat (optional).

Preparare: amesteca primele sase ingrediente intr-un blender, pune apoi continutul in 4 patru pahare si decoreaza cu cate o bucata de ananas daca vrei.

O portie contine 202 calorii, 4 grame grasime (din care 3 grame grasimi saturate), 22 grame de carbohidrati, 0 grame fibre si 4 grame proteine.

5. Mai Tai

Diferente: extractul de migdale pus in locul unui ingredient similar din retea clasica, dar mai consistent, face ca fiecare portie sa aiba cu 100 de calorii mai putin.

Portii: 4

Ingrediente: cuburi de gheata, 226 mililitri suc de portocale, 170 mililitri rom alb, 113 mililitri suc de ananas, 113 mililitri suc light de prune, 56 de mililitri triplu sec, o lingurita cu extract de migdale, patru felii de prune (optional) si doua jumatati de felii de portocale (optional).

Preparare: umple o jumatate dintr-un bol mare cu gheata, adauga urmatoarele sase ingrediente si amesteca. Toarna apoi continutul in 4 pahare, in mod egal, si decoreaza marginea fiecarui pahar cu cate o felie de pruna si o jumatate de felie de portocala.

O portie contine 205 calorii, 0 grame grasime, 18 grame carbohidrati, 1 gram fibre si 1 gram proteine.

6. Strawberry Daiquiri

Diferente: capsunele si zmeura contin vitamina C, care ajuta la blocarea absorbtiei grasimilor si ofera stralucire pielii.

Portii: 4

Ingrediente: 10 cuburi de gheata, o ceasca cu capsune taiate in sferturi (plus doua taiate in jumatati pentru decorat - optional), o ceasca cu zmeura, 170 mililitri rom alb, 56 mililitri suc proaspat de lamaie verde si un sfert de ceasca cu zahar pudra.

Preparare: amesteca toate ingredientele intr-un blender si apoi toarna continutul in patru pahare. Decoreaza-le cu o jumatate de capsuna daca iti place.

O portie contine 160 de calorii, 0 grame grasimi, 14 grame carbohidrati, 3 grame fibre si un gram proteine.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#cocteiluri sanatoase, #cocktailuri sanatoase, #cocteiluri populare mai sanatoase, #cum prepari mai sanatos cocteiluri populare , #alimente