Cum tii sub control tensiunea prin dieta

Vineri, 22 Aprilie 2011, ora 11:30
8196 citiri
Cum tii sub control tensiunea prin dieta

O dieta echilibrata, care sa contina multe legume hidratante si grasimi bogate in omega 3, este prima conditie in tinerea sub control a hipertensiunii. Cu o dieta echilibrata, cu exercitu fizic si obiceiuri care sa minimizeze stresul, "ucigasul tacut" poate fi pus la colt, chiar anihilat.

Se estimeaza ca una din trei persoane din tarile dezvoltate sufera de hipertensiune. Iar alimentele din ce in ce mai procesate, bogate in sodiu, vor face si mai multe victime.

Nu degeaba hipertensiunea are renumele de "ucigasul tacut"; multi nu stiu ca sufera de aceasta afectiune, putandu-se ajunge la probleme serioase de sanatate. Vasele de sange isi pierd elasticitatea, iar inima este fortata sa munceasca mai mult. Sangele care transporta oxigen ajunge mai greu la organe, functionarea acestora fiind deficitara. Poate aparea atacul cerebral, atacul de cord sau rinichii pot ceda.

Medicamentele sunt vitale in controlarea hipertensiunii, insa din pacate acestea nu se adreseaza cauzei problemei. O alimentatie care sa scada tensiunea natural este esentiala, imbunatatindu-ti in general starea sanatatii.

Concret, conform Suite101.com, trebuie limitata pe cat posibil sarea, care in exces duce la retentia apei, si trebuie consumate alimente bogate in potasiu, care sa echilibreze nivelul sodiumului din organism, dar si pe cel al magneziului si calciului.

Fibrele sunt, de asemenea, esentiale, pentru a se preveni depunerile de toxine in organism. Hidrateaza-te cu apa si sucuri naturale de morcov, sfecla si pepene, pentru eliminarea toxinelor si imbunatatirea circulatiei sangelui. Mananca alimente cu acizi grasi esentiali ce curata peretii arterelor si limiteaza grasimile, hrana procesata, mai ales carnea de acest fel, branza mucegaita si semipreparatele.

Ai grija ca din dieta sa nu-ti lipseasca castravetii, legumele verzi, avocado, bananele, merele, orezul brun, usturoiul, migdalele, uleiul de masline virgin, tofu, somon si piept de pui sau de curcan.

Liderul AUR George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției
Liderul AUR George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#dieta hipertensiune, #alimentatie tensiune, #tensiune mare, #coborare tensiune, #alimente hipertensiune , #alimente