Cuprul intretine frumusetea pielii

Joi, 10 Februarie 2011, ora 08:49
8980 citiri
Cuprul intretine frumusetea pielii
Foto: Arhiva

Ca toate celelalte minerale de care organismul are nevoie ca sa fie sanatos, si cuprul are locul si rolul lui foarte bine stabilit in corpul uman. Cercetatorii spun ca, inca din al treilea trimestru de sarcina, acest mineral este deja stocat in organismele noastre. Cuprul este vital in formarea oaselor si a pielii si pentru buna functionare a creierului si nervilor.

Daca avem un par gros, des si usor de aranjat, unghii puternice si nepatate, o piele ferma, curata si catifelata, asta nu se datoreaza, in niciun caz, cosmeticelor ci, in primul rand, zestrei genetice pe care am mostenit-o si apoi mineralelor de care organismul nostru are nevoie pentru o dezvoltare armonioasa.

Acestea pot fi obtinute consumand alimentele care le contin. Cuprul se gaseste in seminte de floarea soarelui, seminte de susan, legume cu frunze verzi, stafide, kiwi, cartofi. O alta sursa bogata de minerale este apa minerala, care astazi se gaseste in toate magazinele si este la indemana tuturor.

Daca sunteti epuizat in urma unui efort fizic ori intelectual, sau vara, pe canicula, simtiti ca nu mai puteti face fata caldurii, beti un pahar de apa minerala. Pe data va veti simti mult mai bine, inviorat, cu puteri noi.

Deficitul de cupru are aceleasi consecinte ca si in cazul fierului. La copii, se manifesta prin tulburari de crestere si dezvoltare si, mai tarziu, prin producerea insuficienta de hemoglobina si stari de slabiciune generala.

De asemenea, din cauza lipsei de cupru, lucru care, sustin specialistii, se intampla destul de rar, s-au constatat malformatii ale mainilor si picioarelor, imbatranirea prematura a pielii si caderea parului, mai ales la barbati.

Importanta cuprului este deosebita si activitatea lui in organism se leaga de a celorlalte minerale. Cuprul produce si intretine mielina, invelisul de protectie al nervilor, stimuleaza productia de dopamine, controleaza metabolismul estrogenilor si intareste imunitatea.

Fiecare mineral aduce anumite beneficii organismului, de aceea nu este recomandat sa se faca exces de unul anume. Cea mai recomandata sursa de minerale raman fructele si legumele.

Fiind alimentat corect, organismul stie cat sa-si ia pentru o corecta functionare, din ceea ce i se ofera.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cupru organism, #minerale organism cupru, #lipsa cupru, #beneficii cupru , #alimente