De ce este bine sa iei micul dejun in fiecare zi

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 23:28
5471 citiri
De ce este bine sa iei micul dejun in fiecare zi
Hellobeautiful

Daca faci parte din acea categorie de persoane care considera ca sarind peste micul dejun mai elimina cateva calorii, atunci ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte de a mai face acest lucru.

Si asta deoarece numeroase cercetari sugereaza ca, printre altele, o hrana nutritiva consumata dimineata te ajuta sa iti controlezi greutatea, creste capacitatea de munca si scade riscul de a face boli de inima ori diabet.

Iata, potrivit health.usnews.com, de ce este bine sa oferi organismului tau un mic dejun in fiecare zi.

1. Beneficiezi de mai multi nutrienti decat la pranz sau cina

Alegand ceea ce trebuie, dimineata poti beneficia de mai multi nutrienti esentiali precum fibre, proteine, vitamine si minerale decat la pranz sau cina. Spre exemplu, daca optezi pentru cereale integrale (cu lapte) in locul produselor din faina alba vei avea parte de o cantitate consistenta de fibre, acestea ajutand la scaderea colesterolului, protejand inima si stimuland digestia.

De asemenea, o alegere buna o constituie si fulgii de ovaz (indicat ar fi sa ai cel putin cinci grame de fibre la o portie).

In plus, esentiala este si o portie de proteine, cum ar fi un ou fiert tare sau un iaurt, si putina grasime, care este benefica organismului - in special creierului. Indicat insa este ca aceasta sa fie vegetala (uleiuri) si sa nu fie hidrogenata (gasita in margarina in special).

Printre alimentele ce ar trebui evitate se numara cerealele cu adaos de zahar si, in general, toate produsele cu adaos de zahar.

2. Te vei simti satul pentru mai mult timp

Lipsa acestei mese a zilei creste riscul de obezitate, potrivit mai multor specialisti. Cel mai probabil, explicatia consta in faptul ca, atunci cand organismul nu primeste hrana dimineata, se declanseaza ulterior pofte pentru alimente foarte bogate in calorii, cum sunt produsele de patiserie si cele de tip fast-food.

Un factor determinant este si faptul ca produsele mentionate se afla adesea mai la indemana decat alimentele sanatoase (cele mai multe dintre institutii si cladiri de birouri au in apropiere patiserii si fast-food-uri).

Prin urmare, daca mananci un mic dejun consistent iti potolesti foamea pentru mai multe ore, evitand astfel acele pofte de gustari foarte calorice.

O varianta indicata ar fi un ou (de preferat fiert), doua felii de paine din cereale integrale si un pahar cu lapte dulce sau un iaurt.

3. Vei avea mai multa energie

Micul dejun stimuleaza metabolismul, ceea ce ajuta la arderea mai rapida a caloriilor, si ofera energie pentru o parte din zi, binevenita mai ales daca faci miscare pana in pranz.

Atunci cand organismul nu primeste hrana timp de 10-12 ore (in timpul serii si noptii), dar este supus dimineata unui efort fizic, consuma si ultimele rezerve de carbohidrati (uneori acestea nici nu sunt suficiente, astfel ca multe persoane simt ca nu au putere sa faca exercitii fizice dimineata daca nu mananca ceva).

De asemenea, cateva cercetari au sugerat ca, daca mananci mai des dar mai putin, ritmul in care organismul arde caloriile este mai rapid.

4. Vei avea mai mult randament

Unele alimente bogate in vitamina B, cum ar fi fulgii de ovaz, bananele, ananasul si avocado, te ajuta sa ai mai mult randament. Vitamina B imbunatateste capacitatea de concentrare si te ajuta sa gandesti mai limpede.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#mic dejun, #sfaturi mic dejun, #efecte pozitive mic dejun, #mic dejun zilnic, #mic dejun sanatate , #alimente
Comentarii
Poza srelu
srelu
rank 5
Sfaturi tipice de la cei mai grasi oameni ai planetei