De ce sa mananci somon?

Luni, 29 Noiembrie 2010, ora 19:25
13246 citiri
De ce sa mananci somon?

Renumit pentru acizii grasi continuti, somonul este hrana ideala din mai multe puncte de vedere: are relativ putine calorii, putine grasimi si deloc carbohidrati, fiind o excelenta sursa de proteina.

Contine nutrientii esentiali la un numar relativ mic de calorii - o portie de putin peste 100 de grame are numai 168 de calorii si 4 grame de grasime. Nu contine carbohidrati, iar aceeasi cantitate de somon are 28 de grame de proteine, conform Suite 101.

Pe langa faptul ca este bogat in acizi grasi esentiali, este o sursa excelenta de triptofan, ceea ce inseamna ca poate si chiar e indicat sa fie consumat seara, pentru ca grabeste venirea lui Mos Ene. Tot somonul contine si Vitamina D si seleniu, fiind bogat si in Vitamina B12 si B3, dar si in fosfor, magneziu si Vitamina B6.

Scade tensiunea si colesterolul

Cercetarile au aratat ca acizii grasi omega 3 aduc multiple beneficii organismului, inatarziind imbatranirea, scazand in mod natural colesterolul si tensiunea, coborand riscul de criza cardiaca si atac cerebral, ameliorand durerile cauzate de artrita, facand oasele mai dense si imbunatatind functiile cognitive in cazul copiilor cu deficit de atentie, hiperactivitate si chiar reducand riscul aparitiei catorva tipuri de cancer. De asemenea, acizii grasi omega 3 continuti de somon protejeaza ochii de boli.

In ceea ce priveste triptofanul, acesta ajuta la formarea muschilor, fiind de folos si in caz de depresie si insomnie. Alaturand alimentelor ce contin triptofan, precum somonul, carbohidrati complecsi, se mareste capacitatea organismului de a produce serotonina.

Cat despre seleniul continut, organismul il foloseste pentru metabolism, functionarea tiroidei, imunitate si chiar in lupta cu cateva tipuri de cancer. Organismul utilizeaza Vitaminele B, continute de asemenea de somon, pentru energie, imunitate, dar si pentru piele, sistem digestiv si nervos.

Proteinele continute de somon ajuta tesuturile muschilor si nu numai. Cei care sunt la cura pot consuma fara grija somon, ca si alternativa la carnea rosie, acesta fiind bogat in proteine, insa sarac in grasimi saturate.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#somon sanatate, #somon beneficii, #somon cura slabire, #somon calorii , #alimente