Doua retete pentru cartofi dulci

Duminica, 26 Septembrie 2010, ora 22:24
18359 citiri
Doua retete pentru cartofi dulci
Foto: Cuisine AZ

Cartofii dulci sunt legume minunate. Toamna sunt in deplinatatea calitatilor nutritive asa ca merita incercati, pentru gustul lor cu totul special.

Piure de cartofi dulci

Cea mai buna si rapida cale de a prepara catofii dulci este sa-i coci. Spala-i bine, dar nu-i curata de coaja. Taie-i in felii si pune-l pe o bucata de folie de aluminiu, impreuna cu doi, trei catei de usturoi, putina sare si putin cimbru sau rozmarin uscat si adauga doua-trei linguri cu ulei sau o bucatica de unt. Sigileaza bine pachetul si pune-l la cuptor pentru 30 de minute. Cand sunt gata nu trebuie decat sa-i strivesti usor si sa adaugi putin lapte si putin unt.

In piureul de cartofi dulci poti adauga seminte de floarea soarelui si seminte de dovleac usor prajite si maruntite. Adauga si ierburi aromate, patrunjel sau cimbru.

Vei avea cel mai bun piure de cartofi dulci.

Cartofii dulci, cartofii care seamana cu morcovii

Supa crema de cartofi dulci

Este foarte buna si este ideala pentru copii, desi nici adultii nu au cum sa reziste acestui minunat deliciu.

Ca sa o prepari ai nevoie de doua linguri de ulei, o ceapa mare, trei catei de usturoi, doi-trei cartofi dulci, potriviti, un litru de apa, o cana de lapte, putin unt si o lingurita cu cimbru uscat sau patrunjel proaspat.

Incepe prin a toca ceapa. Caleste ceapa in ulei. Adauga si usturoiul tocat marunt. Lasa totul pe foc pentru 10 minute. Adauga cartofii taiati in bucatele (cu tot cu coaja), acopera si lasa totul pe foc careva minute. Pune apa la fiert si cand clocoteste adauga toate legumele calite. Acopera si lasa sa fiarba circa 20 de minute. Adauga laptele si potriveste de sare. Cu un blender vertical transforma legumele in piure, pana ce supa devine o crema consistenta. Adauga o nuca de unt si verdeata (proaspata sau uscata). Serveste supa calda (nu fierbinte), cu paine prajita unsa cu usturoi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#doua retete, #fructele toamnei, #legumele toamnei, #prajituri celebre , #alimente