Gustari sanatoase si slabe

Miercuri, 24 August 2011, ora 17:35
3960 citiri
Gustari sanatoase si slabe

Multi incep foarte hotarati o dieta, sperand ca vor obtine silueta mult dorita, dar se lasa pe parcurs pentru ca li se pare foarte greu. Majoritatea nu poate sa treaca peste orele in care stau la birou nemancati, pentru ca nu stiu ce gustari sa ia la serviciu pentru a nu se ingrasa.

Totul este, insa, mult mai simplu decat ai putea crede, conform Live Strong:

Nucile, alunele de padure si fisticul sunt foarte bune si sanatoase. In jur de 50 de samburi de fistic au 160 de calorii, asa ca iti vei satura foamea fara sa te ingrasi.

Chips-urile: daca sunt gatite fara sa fie prajite, sunt foarte bune, putand adauga ingrediente si arome care sa le faca sa aiba un gust diferit in fiecare zi. Fa-ti singur chipsurile acasa si vei avea parte de mai putine calorii decat in cazul celor luate din comert. Nu trebuie sa te gandesti ca chips-urile trebuie sa fie din cartofi, caci ele pot fi facute si din fasole neagra coapta, guacamole sau naut.

Batoanele au un continut mare de fibre si chiar pot fi luate oriunde, oricand. Nu au mai mult de 200 de calorii, dar si 3 grame de fibre, 2 grame de grasimi saturate, iar pe spatele ambalajului trebuie sa verifici sa nu existe prea mult zahar.

Fructe si iaurt: iaurtul grecesc si samburii de rodie au foarte multe proteine, fiind si doua alimente delicioase. Daca amestecul ti se pare prea acru, poti adauga niste miere.

Sendvisuri cu unt de arahide: daca adaugi si cateva seminte de in, vei obtine un amestec delicios si crocant, plin de omega 3. Daca iti este foarte foame, poti adauga si o banana la aceasta gustare.

Lapte degresat cu ciocolata: desi de obicei este o gustare considerata potrivita pentru copii, este cat se poate de buna si pentru adulti, asigurandu-ti vitamine, minerale, calciu, dar potolindu-ti si pofta pentru ceva dulce. Este bun si pentru cei care tocmai au facut sport si au nevoie de ceva care sa ii energizeze pe moment.

Briose dietetice: daca le alegi dintr-un magazin bio, vei fi scutit de conservanti si zahar sau alte ingrediente foarte procesate. In cazul in care nu gasesti asa ceva, este mai bine sa eviti briosele.

Popcorn: atata timp cat il eviti pe cel plin de sare si unt, este foarte bun, caci este un aliment facut din cereale integrale, gustos si fara prea multe grasimi.

Branza si biscuiti: bineinteles ca nu este vorba de biscuiti plini cu crema sau de branza foarte grasa, ci totul trebuie sa fie dietetic. Cauta unii facuti 100% din cereale integrale si batoane de branza slaba.

Creveti in sos: acestia sunt buni mai ales seara, cand este prea tarziu pentru o cina adevarata, caci nu au foarte multe calorii si sunt bogati in proteine. 20 de creveti micuti au in jur de 100 de calorii si 23 de grame de proteine, iar cu putin sos ii vei face si mai gustosi.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#gustari sanatoase, #gustari slabe, #gustari calorii putine, #gustari recomandate , #alimente