Gustari care te fac mai destept

Joi, 14 Iulie 2011, ora 16:04
2953 citiri
Gustari care te fac mai destept

Pe langa mesele principale, ai nevoie de cateva gustari pe durata zilei, care sa-ti mentina energia la cote maxime. De multe ori, aceste alimente trebuie consumate la serviciu sau in situatii nu intotdeauna convenabile, asa ca este esential ca ele sa fie usor de transportat peste tot.

Iata cateva idei de gustari foarte sanatoase, care iti vor imbunatati capacitatea de memorare si te vor face sa fii mai eficient, dupa cum recomanda Prevention:

Fructele de padure si ciocolata

O cana de fructe de padure cu o bucatica mica de ciocolata te vor energiza instantaneu, continand tanina, o substata care imbunatateste memoria.

Cerealele

Combina cereale integrale cu fructe uscate precum piersici, fructe de padure, cirese si o lingura de migdale pisate. Vei avea parte de fibre solubile, care iti vor ajuta corpul sa asimileze bine glucoza. Asta inseamna ca energia data de fructe va dura mai mult.

Paine prajita cu unt de arahide

O felie de paine prajita cu unt de arahide este ideala si poate fi consumata aproape oriunde. Contine grasimi mononesaturate care iti apara inima si te feresc de Alzheimer.

Sos salsa si branza

Salsa contine rosii si ceapa, care au o multime de antioxidanti ce te vor apara de radicalii liberi. In acest fel, creierul va fi protejat si va functiona mai bine. Asortat cu branza, are un gust excelent si il poti consuma in pauza de pranz la restaurantul din colt.

Humus si vegetale

Vegetalele mentin sanatatea cerebrala odata cu inaintarea in varsta, humusul avand o actiune similara. Combina o treime de cana de humus cu o cana si jumatate de telina si morcovi, pentru un gust si un efect garantate.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#snacksuri sanatoase, #gustari sanatoase, #gustari recomandate, #gustari recomandate energie , #alimente