Iti cade parul? Se rezolva daca stii ce sa mananci!

Luni, 14 Iunie 2010, ora 15:32
13730 citiri
Iti cade parul? Se rezolva daca stii ce sa mananci!

Caderea parului afecteaza atat barbatii, cat si femeile, desi marea majoritate crede ca este o problema cu specific feminin. Milioane de dolari sunt cheltuiti pe produse-minune care promit regenerarea si oprirea acestui proces. Insa mult mai ieftin si mai sanatos este sa mergi direct la cauza.

Un stil de viata nesanatos si o dieta defectuoasa sunt, de obicei, singurii vinovati.

Poti incepe sa remediezi acesta problema prin schimbarea alimentatiei. Iar sfatul HealthCastle.com este sa nu pierzi din vedere alimentele care hranesc scalpul si firul de par. Deficientele la nivel nutritional se vad imediat pe perie sau pieptan.

Fructe si legume pentru antioxidanti

Bogate in antioxidanti, vitamine si minerale, fructele si legumele (cu cat mai colorate cu atat mai bine) sunt o parte cruciala a dietei necesare cresterii parului. De exemplu, Vitamina C este esentiala sintezei de colagen, necesar pentru a da structura firului de par.

Cereale integrale pentru fibra insolubila

Cerealele integrale sunt o excelenta sursa de fibra insolubila, vitala pentru ca insulina sa nu aiba flutuatii, ea aflandu-se in stransa legatura cu calvitia, mai ales in cazul barbatilor. In plus, alimentele care contin cereale integrale reprezinta si o sursa naturala de Vitamina B6, benefica foliculilor firelor de par.

Lactate pentru Vitamina A

Parul consta in principal din proteina numita cheratina, asa ca nu e de mirare de ce proteinele din lactate isi aduc aportul la cresterea parului. In plus, unele tipuri de lapte sunt imbogatite cu Vitamina A - adesea parul cade tocmai din cauza acestei deficiente.

Carne pentru zinc

Carnea nu este doar o sursa excelenta de proteina de cea mai buna calitate, ea contine si o mare cantitate de Vitamina B, cum ar fi B6, B12 si biotina. In plus, carnea este bogata in fier si zinc; si aceste carente ale organismului pot duce la pierderea parului.

Apa

Hidratarea suficienta (aici neintrand si cafeina) favorizeaza transportul nutrientilor in organism, ajutand parul sa ramana puternic si sa stea acolo unde ii e locul, respectiv pe cap.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#alimentatie par sanatos, #par sanatos, #par catifelat, #cadere par, #dieta par sanatos, #regim alimentar cadere par , #alimente