Mananca pentru o viata mai lunga

Miercuri, 24 August 2011, ora 07:02
4066 citiri
Mananca pentru o viata mai lunga

Daca esti in cautarea unei diete cat mai sanatoase, dar nu vrei sa te complici cu feluri de mancare sofisticate si alimente de care nu ai mai auzit, pe care iti este greu si sa le pronunti, poti sa stai linistita, caci propria bucatarie ascunde adevarate comori.

Consuma incepand chiar din acest moment alimentele propuse de Woman's Day si vei trai mai mult si mai sanatos, evitand problemele grave de sanatate.

Ciocolata

Un studiu din 2011 al celor de la Universitatea Harvard arata ca flavonoizii din boabele de cacao sunt asociati cu scaderea presiunii sanguine si sanatatea vaselor de sange, prevenind si colesterolul in exces.

Astfel, unul dintre cele mai sensibile organe, inima, este protejata. Ciocolata neagra, fara lapte sau zahar, are in jur de 70-75% cacao. Evita ciocolata foarte dulce si cu diverse alte ingrediente, caci aceasta nu este nici pe departe sanatoasa.

Cafeaua

Cafeaua scade cu 20% riscul aparitiei cancerului la prostata si cu 60% pe cel al acestui tip de cancer in forma letala, in cazul in care bei 6 cescute pe zi. Daca ti se pare cam mult sa bei atata cafea pe zi, poti consuma doar 3 cani, caci specialistii spun ca incepand cu aceasta cantitate esti protejat.

Nu bea toata cafeaua deodata, ci pe toata durata zilei, astfel incat sa iti mentii si un nivel de energie constant.

Nasturelul

Desi nu este cea mai populara vegetala, nasturelul este foarte bun pentru femei, inhiband dezvoltarea tumorilor la san. Cercetatorii de la Universitatea din Southampton au observat ca aceasta planta efectiv opreste aprovizionarea cu sange catre tesutul canceros si impiedica formarea unor vase sanguine catre acesta. Astfel, in unele cazuri chiar si medicii sunt uimiti de rezultatele spectaculoase pe care alimentele nu le pot avea.

Nucile

Nucile sunt extrem de bune pentru organism, fiind bogate in acizi mononesaturati, precum acizii omega 3, care scad colesterolul rau si previn bolile de inima. O portie de nuci are de doua ori mai multi antioxidanti decat aceeasi portie de alune sau migdale. In plus, nucile ofera proteine si grasimi sanatoase.

Ulei de masline

Uleiul de masline este asociat mai ales cu dieta mediteraneana, de aceea voluntari din zonele de pe langa Mediterana au fost cuprinsi in studii. Cercetatorii au analizat 7.625 de persoane de peste 65 de ani care foloseau acest ingredient destul de des in mancare, observand ca acestea erau cu 41 de procente mai putin predispuse la atac cerebral, in comparatie cu cei care nu locuiau in aceste zone si nici nu foloseau uleiul de masline la gatit.

Specialistii nu stiu inca in mod clar care este elementul din ulei care ajuta organismul in asemenea masura, dar cred ca acidul oleic este cel care scade absorbtia de grasimi saturate.

Merele

Cel putin in ceea ce priveste inima, un mar pe zi tine cu siguranta doctorul la distanta, dupa cum arata un studiu recent. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Florida au comparat femeile aflate la postmenopauza care consumau 75 de grame de mere uscate pe zi cu cele care mancau alte fructe uscate.

S-a aratat ca primele aveau cu 23% mai putin colesterol "rau" si cu 4% mai mult colesterol bun. In plus, cele 240 de calorii din mere nu contribuiau la procesul de ingrasare.

Cereale integrale

Hrana care contine cereale integrale este mult mai sanatoasa decat aceea din cereale prelucrate, care au fost golite de orice continut nutritiv. Persoanele care consuma prima varianta au cu 16-31% mai putine sanse sa moara, cel putin in cazul pacientilor care sufereau de diabet de tip 2, dupa cum a aratat un studiu. Sunt la fel de bune ca medicamentele, ajutand la scaderea colesterolului.

Vinul rosu

Vinul este inca un aliment cu care te poti rasfata, pe langa ciocolata, stiind in acelasi timp ca iti face bine la sanatate. Studiile legate de resveratrol si polifenoli arata ca strugurii si vinul rosu au proprietati anticancerigene, antiinflamatoare si antioxidante.

Aceste elemente ajuta la reglarea tensiunii, imbunatatesc circulatia, tin sanatoase inima si creierul si scad insulina, prevenind diabetul de tip 2. Un pahar de vin pentru femei si maxim doua pentru barbati este cantitatea perfecta pentru a ramane sanatos cat mai mult timp.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#alimente longevitate, #alimente viata lunga, #alimente tinerete, #mancare sanatoasa , #alimente