Mananca si fii fericit!

Joi, 12 Aprilie 2012, ora 07:01
4029 citiri
Mananca si fii fericit!

Oricare persoana se confrunta din cand in cand cu cate o stare de apatie, sensibilitate crescuta si tristete. Atunci cand se intampla asta, cel mai adesea isi gaseste confortul in mancare nesataoasa, dar care ii da o satisfactie pe moment, datorita gustului.

Daca vrei sa beneficiezi cu adevarat de efectele alimentelor, alege-le pe acelea despre care se stie clar ca iti vor imbunatati starea de spirit, conform Listverse:

Sfecla mangold

Aceasta leguma cu frunze verzi este foarte bogata in magneziu, un nutrient vital pentru reactiile biochimice din interiorul organismului, crucial pentru un plus de energie. Un studiu al cercetatorilor din Noua Zeelenda si Australia arata ca nivelul scazut de magneziu este asociat cu un risc mai mare de depresie, asa ca este bine sa-l tii sub control.

Cartofi albastri

Cartofii albastri nu reprezinta chiar cel mai usor de gasit aliment, dar atunci cand dai de ei la supermarket, cumpara-i, pentru ca au antioxidanti foarte puternici, numiti antocianine, care au efecte benefice la nivel neurologic. Acestia reduc inflamatiile asociate cu depresiile si imbunatatesc memoria de scurta durata. Si glanda tiroida va avea de castigat.

Scoicile

Scoicile au vitamina B12, seleniu, iod, proteine si zinc, fiind sarace in calorii si grasimi. Iodul ajuta la sustinerea unei bune functionari a glandei tiroide, astfel incat iti este echilibrata starea de spirit si greutatea. Seleniul si zincul functioneaza in aceeasi maniera, iar vitamina B12 ajuta la o mai buna izolare a celulelor cerebrale.

Ciocolata neagra

Cicolata neagra are beneficii pe care cea cu lapte sau diverse alte arome nu le ofera. Ea imbunatateste circuitul sanguin, ajutand la o mai buna concentrare, ridicand si starea de spirit si furnizand energie. Totusi, nu este bine sa exagerezi cu ea.

Iaurtul grecesc

Calciul este elementul benefic principal din iaurtul grecesc, ajutand la eliberarea de transmitatori ai bunei dispozitii. Iaurtul grecesc are si mai multe proteine decat cel normal, ceea ce te va face sa slabesti mai usor.

Sparanghelul

Sparanghelul are un nivel ridicat de acid foloc si triptofan, astfel incat micsoreaza riscul aparitiei depresiei. Triptofanul este folosit si la crearea serotoninei, transmitatorul responsabil cu buna dispozitie. Si carnea de curcan contine acest element, asa ca si ea constituie un aliment care sa te faca sa te simti mai bine. Ambele alimente sunt ideale la masa de seara, garantand un somn odihnitor, de calitate.

Mierea

In ceea ce priveste sanatatea, mierea este clar mai buna decat zaharul, continand quercitina, care lupta cu simptomele depresiei. In plus, nu va face corpul sa stocheze caloriile din ea sub forma de grasime, asa cum o face zaharul, astfel incat nu te ingrasa la fel de mult si nici nu creste nivelul zaharului din sange.

Rosiile cherry

Toate rosiile contin o substanta numita licopen, un antioxidant care previne procesele inflamatoare din creier, dar in cele de acest tip aceasta substanta este mai concentrata. Pentru cele mai bune rezultate, fa o salata la care sa adaugi ulei de masline, care ajuta la o mai buna absorbtie a nutrientilor.

Ouale

Ouale contin cantitati moderate de zinc, vitamina B, iod, acizi grasi omega 3 si proteine. Un ou nu numai ca iti va da energie, dar iti va mentine si senzatia de satietate mai mult timp. Un studiu publicat in Jurnalul International al Obezitatii arata ca persoanele care consuma din cand in cand cate un ou la micul dejun catigau in timp mai putine kilograme decat restul.

Nucile de cocos

Chiar daca nu sunt foarte populare la noi, ele pot fi consumate oricat de des, caci au un nivel moderat de trigliceride, care ajuta la mentinerea unei stari de sanatate bune, per total. Laptele de cocos, in schimb, nu este la fel de indicat, desi e gustos, asa ca ai grija cat consumi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#mancare stare spirit buna, #mancare endorfine, #mancare fericire, #alimente stare buna emotionala, #mancare optimism , #alimente