Marele pericol din mancare: Ce ne poate imbolnavi grav

Joi, 20 Iunie 2013, ora 10:13
4798 citiri
Marele pericol din mancare: Ce ne poate imbolnavi grav
Foto: The Telegraph

Mancarea zilnica ascunde pericole pentru sanatatea noastra.

Oamenii sunt mai neglijenti in privinta sigurantei lor alimemntare in special in sezonul cald, atunci cand ies in aer liber si nu mai au atat de mare grija cand umbla cu mancarea, spune Scott Becker, specialist american in domeniu, conform ABC News.

Ouale

Cel mai mare pericol care vine din oua este bacteria extrem de periculoasa salmonella. Coaja oului este contaminata de cele mai multe ori de fecalele animalului. Daca ouale nu sunt tratate asa cum trebuie in locul in care sunt produse, oamenii care le consuma sunt expusi contaminarii. Specialistii recomanda gatirea temeinica a acestor produse si spalarea lor inainte de a ne apuca sa le gatim.

Legumele

Legumele cu frunze sunt o sursa foarte intalnita de boli provocate de alimente. Varza de Bruxelles reprezinta cel mai mare pericol in aceasta privinta. Pe legume se pot gasi bacterii precum salmonella si E. coli.

Aceasta leguma intra adesea in contact cu fecalele animalelor si cu numeroase surse de poluare. Deoarece legumele sunt consumate crude, ele ne pun sanatatea in pericol, caci agentii patogeni supravietuiesc chiar si dupa ce ele sunt spalate.

Fructele

Chiar si in fructe se poate gasi bacteria salmonella. Oamenii nu prea spala fructele inainte de a le manca si se expun astfel pericolului. Specialistii recomanda inclusiv spalarea fructelor despre care producatorii spun ca au fost deja spalate.

Pestele

Chiar daca este teoretic sanatos, si pestele poate fi periculos. Problema este pusa de contaminarea cu vibrio, un agent patogen care are legatura cu bacteriile care provoaca holera.

Acesta se gaseste in apa in care creste pestele, in special cand se incalzeste. Copiii si femeile insarcinate trebuie sa evite consumul de peste suspectat de a avea un nivel ridicat de mercur in el. In plus, fructele de mare si pestele trebuie gatite bine inainte de a fi consumate.

Semintele si alunele

Aceste produse pot fi contaminate cu listeria. Se recomanda ca semintele si alunele sa fie consumate prajite, caci bacteriile periculoase pot supravietui pe ele si ajung in corpul nostru.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#bacterii mancare, #pericol bacterii alimente , #alimente