Mierea creste performantele sportive

Vineri, 17 Decembrie 2010, ora 17:32
4203 citiri
Mierea creste performantele sportive

Mierea nu e aur curat doar inainte de culcare sau in cafea, ca si indulcitor sau sursa de energie. Beneficiile ei sunt fara limite, fiind un aliment complet ce contine antioxidanti, carbohidrati si o serie de vitamine si minerale ce ajuta in multe dintre neplacerile de zi cu zi.

Mierea consta in 17 - 18% apa, cu cat este mai uscata, cu atat mai buna din punct de vedere calitativ, conform Suite101.com. In proportie de 80 - 84% consta in carbohidrati, fiind mai dulce decat zaharul gratie cantitatii mari de fructoza (38,5%). Totodata, contine glucoza in proportie de 31%, dar si maltoza sau sucroza.

In rest, mai putin de 2%, consta in vitamine si minerale, polen si proteine. Vitaminele si mineralele difera in functie de florile vizitate de albine, dar de obicei se regasesc Vitamina B, tiamina, riboflavin, niacina si aminoacizi. Printre minerale se numara magneziul, calciul, manganul, cuprul, fosforul, zincul si potasiul.

Nu e de mirare de ce mierea este folosita in multe moduri, de la tratarea afectiunilor gatului si pana la tusea persistenta. Ajuta si digestia, ameliorand atat constipatia, cat si diareea. Ulcerul se vindeca mai repede daca se consuma miere, iar sistemul imunitar are numai de castigat.

Enzimele din miere, laolalta cu antioxidantii, vitaminele si mineralele, ajuta organismul sa lupte cu bolile si alergiile. Zaharul are exact efectul opus, scazand performantele sistemului imunitar.

Ideala in tratarea ranilor, dar si pentru rinichi sau circulatie

Toata mierea contine antioxidanti, insa cea mai intunecata la culoare este si mai bogata din acest punct de vedere.

Fiind o sursa de carbohidrati simpli, mierea creste performantele sportivilor si rezistenta muschilor, ajutand la recuperarea ulterioara a acestora si la o functionare optima intr-un timp mai scurt.

Avand proprietati antibacteriene, antiseptice si animicrobiane, mierea ajuta la tratarea arsurilor si taieturilor minore. Ajuta tesuturile sa se dezvolte mai repede, hidratand pielea in mod natural. Asezata pe rana, o sigileaza, nelasand microbii sa patrunda.

Tot mierea are un efect pozitiv in functionarea rinichilor si in circulatia sangelui. Este ideala in cazul celor care aflati in convalescenta, ajutandu-i sa se recupereze mai usor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#miere sanatate, #miere beneficii, #miere sportivi, #miere muschi, #miere rani, #miere continut, #miere antioxidanti, #miere circulatie, #miere rinichi , #alimente