Migdalele, sanatoase si aducatoare de noroc

Vineri, 07 Octombrie 2011, ora 11:23
4472 citiri
Migdalele, sanatoase si aducatoare de noroc

De-a lungul timpului, migdalelor le-au fost atribuite o multime de semnificatii, fiind considerate chiar aducatoare de noroc in tari precum Italia, Suedia, Statele Unite sau India. In Italia erau chiar servite mirilor la nunta, ca simbol al sanatatii, fertilitatii si al norocului. Pe langa toate aceste aspecte, insa, ele sunt si extrem de bogate in nutrienti.

Compozitia migdalelor

Conform suite 101, cercetatorii de la Universitatea Tufts au demonstrat ca migdalele au foarte multe flavonoide. Mai exact, 28 de grame de seminte sunt echivalente cu o portie de brocoli gatit.

Ele contin si tocoferol, o forma de vitamina E. Contin proteine si fibre, fiind sarace in carbohidrati. Au si magneziu si calciu, 20-25 de migdale continand aproximativ aceeasi cantitate de calciu cat un sfert de cana de lapte. In plus, vei mai beneficia si de magneziu, mai mult decat cel din spanac si terci de ovaz, dar si cupru.

Mai mult decat atat, 90% din grasimea din migdale este alcatuita din acizi mononesaturati.

Beneficiile migdalelor

Antioxidantii continuti previn cancerul, bolile de inima si alte boli grave, caci feresc organismul de radicalii liberi. Vitamina E pe care o contin este buna pentru piele.

Potrivit unui studiu de la Universitatea din Toronto, ele scad nivelul colesterolului rau, te scapa sau macar amelioreaza durerile de stomac, sunt bune pentru diabetici datorita indicelui glicemic scazut si mentin senzatia de satietate.

Calciul previne osteoporoza si intareste oasele, dintii si muschii, potasiul imbunatateste circulatia si confera mai multa energie. Fibrele previn bolile de inima, diabetul, constipatia, cancerul de colon si cel rectal. Si proteinele au rolul lor, facand ca sangele sa circule mai bine prin corp, astfel incat muschii si organele sa functioneze perfect.

Migdalele sunt usor de gasit si pot fi consumate in orice sezon, putand fi asociate cu multe alte feluri de mancare. Sunt si gustoase si usor de purtat cu tine oriunde ai merge, asa ca sunt perfecte ca gustari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#migdale sanatate, #migdale beneficii, #migdale nutrienti, #migdale prevenire boli , #alimente