Minunile pe care le face piperul negru pentru corpul tau

Joi, 03 Aprilie 2014, ora 22:14
15234 citiri
Minunile pe care le face piperul negru pentru corpul tau
Foto: Denver Spice

Piperul negru este unul dintre cele mai cumparate condimente in intreaga lume. Efectul pe care el il poate avea asupra sanatatii organismului este cu adevarat remarcabil.

Acest tip de piper provine din sudul Indiei si este intens folosit in domeniul gastronomic. In trecutul indepartat (anul 1.200 inainte de Hristos) egiptenii il foloseau pentru a-si imbalsama mortii, scrie Fox News. Persanii, arabii, romanii si europenii il considerau un bun foarte pretios datorita calitatii lui de a da gust mancarii.

Numeroase efecte-minune

In medicina traditionala, piperul negru e folosit de 5.000 de ani, fiind recomandat impotriva unor probleme ca tusea, raceala si gatul inflamat. Boabele lui pot fi folosite pentru tratarea indigestiei si afectiunilor cardiace. In plus, el este eficient inclusiv impotriva insomniei si chiar a durerilor de dinti.

Piperina este compusul care ii da acestui condiment gustul deosebit. Pastrarea lui se face in cele mai bune conditii atunci cand piperul este tinut intr-un loc rece, uscat si ferit de razele directe ale soarelui. Gustul cel mai bun este obtinut atunci cand piperul e macinat direct deasupra hranei consumate.

Condimentul contine multe alte substante cu actiune benefica asupra organismului uman. Piperina accelereaza arderea caloriilor in corp, avand proprietati antioxidante si antiinflamatoare. In plus, ea mareste absorbtia vitaminelor B si a seleniului in corp. Unele pastile facute din plante contin in mod special piperina, astfel incat substantele din ele sa fie absorbite mai bine.

Totusi, o asemenea substanta are si capacitatea de a irita anumite organe, in cazul consumului excesiv.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#piper beneficii organism, #piper cure slabire, #proprietati piper negru , #alimente