Mituri legate de alimente

Vineri, 05 Octombrie 2012, ora 19:20
2246 citiri
Mituri legate de alimente

Oamenii devin din ce in ce mai constieni de faptul ca o alimentatie sanatoasa este esentiala pentru o viata cat mai lunga, lipsita de boli si alte probleme.

Din pacate, multi dintre noi continuam sa ne ghidam viata dupa jumatati de adevar sau chiar informatii 100% false, sesizeaza Woman's Day:

Sarea de mare este mai buna decat cea de bucatarie, caci are mai putin sodiu

Sarea de mare nu este diferita de cea de bucatarie in ceea ce priveste continutul de sodiu. Alege-o doar daca ii preferi gustul, desi s-ar putea sa folosesti mai multa in mancare.

Siropul de porumb bogat in fructoza, de evitat

Zaharul este zahar indiferent de forma, gasindu-se in majoritatea produselor, de la dulciuri pana la sosuri, mezeluri si cereale. O femeie adulta nu trebuie sa consume mai mult de 6 lingurite de zahar pe zi. Poate ca pare mult, dar cel mai mult din acesta este ascuns in alimente in care nici n-ai banui ca se afla.

Sunt anumite feluri de mancare pe care nu ar trebui sa le consumi vreodata

Fie ca este vorba despre prajituri sau chips-uri, exista alimente despre care oamenii care "mananca sanatos" spun ca nu ar trebui sa le consumi niciodata.

Asta nu este intocmai adevarat, caci prin refuzarea acestor pofte apar frustrari, care te pot duce catre excese si mai mari.

Produsele proaspete sunt mai bune decat cele congelate sau in conserva

Acest lucru nu este nici pe departe adevarat. Fructele si legumele sunt la fel de bune si congelate si nu isi pierd din elementele nutritive atat timp cat sunt inghetate de indata ce sunt culese.

Consuma-le proaspete cand este sezonul lor si pastreaza-le inghetate iarna. Evita conservele cu mult sodiu si conservanti.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#alimente sanatoase sfaturi, #alimente proaspete inghetate diferente, #mituri alimentatie corecta, #alimentatie corecta sfaturi , #alimente