Obiceiuri alimentare care imbatranesc

Vineri, 09 Aprilie 2010, ora 08:22
3607 citiri
Obiceiuri alimentare care imbatranesc
Foto: care2.com

Alimentatia este esentiala pentru o crestere armonioasa, un organism sanatos, plin de energie si tonic. Chiar daca nu intotdeauna acorzi atentie obiceiurilor tale alimentare, trebuie sa stii ca unele dintre ele pot dauna sanatatii tale si mai mult, te pot imbatrani.

Ai nevoie in fiecare zi de minerale, vitamine si proteine. Excesele sunt cele mai daunatoare si nu intotdeauna sunt constientizate pentru ca ele par inofenseive. Astfel, zaharul in exces, grasimile si lipsa hidratarii sunt poate cele mai daunatoare obiceiuri alimentare, iar repercursiunile se vad mai tarziu, atunci cand organismul se resimte, informeaza care2.com.

Fiecare proces din organism este favorizat de alimentatia zilnica. Astfel, varsta isi poate spune cuvantul daca echilibrul alimentar nu se pastreaza. De la piele, pana la structura osoasa, musculara si capacitatea de concentrare, toate acestea pot fi accelerate si imbunatatite printr-un regim alimentar corespunzator.

Poate crezi ca un pranz de tip fast food nu dauneaza organismului tau, dar vei vedea ca daca te obisnuiesti un timp indelungat cu o astfel de dieta, iti va fi greu in timp sa renunti la ea. Mai mult, vei simti nevoia sa consumi din ce in ce mai multe alimente de acest tip pentru ca nu te vor satura si nu vei simti senzatia de satietate.

Grasimile trans, continute de produsele de patiserie, chipsuri, margarina, cartofi prajiti, sosuri din comert sau chiar unele cereale, sunt pe lista alimentelor care te imbatranesc. Consumate cu regularitate, nu numai ca incetinesc digestia, dar actioneaza direct asupra celulelor sanatoase din organism si nu se mai produc cu acelasi dinamism. Astfel, se pierde capacitate de regenerare a acestora si pe termen lung efectele se vad prin imbatranirea prematura.

Organismul uman are o capacitate limitata de a sintetiza zaharul din alimentatie. Tocmai de aceea, zaharul in exces influenteaza direct structura celulalra si in timp dauneaza capacitatii acestuia de regenerare celulara.

Primele semne ale zaharului in exces din alimentatie pot fi observate la nivelul pielii. Ridurile de expresie sunt frecvente, pielea isi pierde elasticitatea, iar micile plagi de la nivelul sau se vindeca mai greu, pentru ca celulele isi pierd din capacitatea de regenerare.

Mai mult, la o varsta inaintata, zaharul execsiv din alimentatie favorizeaza aparitia problemelor de memorie, vazului si auzului. Pentru a evita zaharul din alimentatie, se recomanda inlocuirea lui cu mierea, care are si numeroase beneficii antibacteriene.

Amidonul din alimentatia zilnica, in exces, este si el un alt obicei alimentar care te imbatraneste. In termeni de specialitate, ei sunt carbohidrati rafinati, care se regasesc in paine, orez, malai, paste fainoase, deserturi crocante. O dieta bazata doar pe aceste alimente este bogata caloric si saraca in elemente nutritive esentiale.

Dupa o astfel de masa, lipsa energiei este principalul simptom resimtit. Mai mult, dupa 30 de minute vei simti din nou nevoia de a manca, iar pe termen lung principalele consecinte sunt aparitia diabetului si a bolilor cardiovasculare. Pentru evitarea acestor probleme, incearca sa echilibrezi dieta ta cu multe legume verzi si hidrateaza-te corespunzator.

Un alt obicei care te imbatraneste este mancatul pe fondul emotiilor, pe fuga, la birou ori in fata televizorului. Astfel, nutritionistii recomanda sa mananci doar atunci cand iti este foame si nu pe fond de stres, depresie sau chiar o stare de fericire.

Programul regulat al meselor zilnice este cel mai bun remediu pentru alimentatia dezordonata, care nu te satisface si te transforma intr-un adevarat devorator. Mai mult, incearca sa iei masa doar in bucatarie, fara sa mai faci nimic in acest timp, pentru ca organismul tau sa poata fi hranit corespunzator.

Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
#obiceiuri nesanatoase, #mancat fuga sanatate, #grasimi alimentatie, #zahar alimentatie , #alimente