Omul care, de 25 de ani, se hraneste numai cu pizza

Duminica, 02 Martie 2014, ora 09:29
4482 citiri
Omul care, de 25 de ani, se hraneste numai cu pizza
Foto: Vice

In statul american Maryland, locuieste un oarecare Dan Jansen, de profesie tamplar, despre care presa a aflat ca, de un sfert de secol, se hraneste numai cu pizza. Iar asta nu pentru ca i-ar fi impus-o cineva, ci numai pentru ca asa ii place lui.

Prietenii s-au obisnuit cu el, rudele ii cunosc obiceiul si nimic n-ar fi de mirare decat faptul ca, suportand un regim alimentar atat de monoton, este perfect sanatos si nu se plange de nimic, noteaza mixstuff.

De fapt, nu-i chiar perfect sanatos, sufera de diabet, dar a reusit sa-si dozeze portia de pizza in asa fel incat sa nu-i urce glicemia amenintator. Practic, consuma exact o pizza cu branza pe zi, totdeauna cumparata de la acelasi producator.

Daca i s-ar oferi o alta pizza, de alta provenienta, ar simti ca i se serveste un alt aliment si nu l-ar putea suporta. In explicatiile oferite presei, a aratat ca, pana la varsta de 15 ani, manca "normal", dar a hotarat deodata sa devina vegetarian si a renuntat la carne, al carei gust de altfel nu-i displacea.

A trecut pe legume, dar acestea i s-au parut fade si fara gust. Renuntand la carne din principiu si la legume din cauza gustului lor, a ajuns la pizza, pe care o obtine la comanda si o incalzeste la cuptorul cu microunde, atunci cand e nevoie. Este atat de simplu!

In ce priveste diabetul, medicii i-au facut o impresie cat se poate de proasta: i-au dat o lista cu ce trebuie sa manance, bazata in principal pe legume, adica pe ce nu-i place.

Facandu-si toate analizele si mergand la mai multi medici, a constatat insa ca nici parerea lor nu prea este la unison. Dimpotriva, endocrinologul a observat ca are colesterolul normal si, daca isi dozeaza pizza in anumite limite ca sa nu depaseasca glicemia, poate sa continue tot asa.

Ca urmare, a continuat si nimeni nu are ceva de obiectat. Nimeni, in afara de logodnica sa care, trecand peste sfaturile nutritionistilor, s-a dus cu el la un psihoanalist, ca sa descopere cauzele pasiunii lui pentru pizza.

Bineinteles ca psihoanalistul n-a descoperit nimic, ba dimpotriva, a constatat ca are greutatea normala, nu este obez, gandeste limpede si inteligent, iar energia de care dispune corpul este suficienta ca sa suporte atat eforturile fizice, cat si cele intelectuale pe care le impune meseria lui de tamplar.

Psihoanalistului nu i s-a parut cazul deloc anormal si a declarat ca n-are motive sa obiecteze la regimul pe care si l-a ales. In prezent, omul este hotarat sa se hraneasca numai cu pizza incalzita la microunde, pana la adanci batraneti.

In scurt timp, a devenit o persoana notorie, intrucat presa i-a raspandit faima in intregul stat Maryland, ca pe un caz rar.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#alimente regim, #pizza microunde, #regim vegetarian, #pizza diabet, #diabet regim , #alimente