Pepenele rosu, cel mai bun detoxifiant pentru organism

Luni, 18 Iulie 2011, ora 11:41
28292 citiri
Pepenele rosu, cel mai bun detoxifiant pentru organism

Prin anii '90, se vorbea, pentru prima data, despre licopen, o substanta nou descoperita, de fapt, un colorant rosu, natural, anticancerigen, puternic antioxidant, care se gaseste in fructele si legumele rosii, avand un rol esential in prevenirea si chiar tratarea multor afectiuni ale organismului, cum ar fi cancerul de san, cervical, de pancreas, de piele, de ovare, de stomac, deteriorarea vederii odata cu imbatranirea, cataracta, bolile cardiovasculare.

Cel mai ridicat nivel de licopen se gaseste in pepenele rosu, rosii, ardei iuti rosii, grepfrut rosu, sfecla rosie, ridichi de luna, mere rosii, struguri rosii si vin, piersici si caise. Pepenele rosu are cea mai mare concentratie de licopen comparativ cu oricare alta leguma sau alt fruct proaspat. Culoarea rosie a pepenelui este data tocmai de licopen.

Pe langa faptul ca are o mare cantitate de antioxidanti extrem de folositori pentru sanatatea noastra, pepenele rosu este o pretioasa sursa de aminoacizi. Unii dintre aminoacizii din compozitia pepenelui rosu au un rol deosebit de important in diviziunea celulara, cicatrizarea ranilor si curatarea organismului de amoniac.

In prezent, specialistii lucreaza la o modalitate de a extrage din pepene aminoacizii necesari obtinerii tratamentelor pentru presiunea arteriala ridicata, gradul ridicat al nivelului glucozei si complicatiile vasculare.

Pepenele rosu este o sursa bogata de vitamine si minerale. Vitamina A are o importanta deosebita pentru sanatatea ochilor. Vitamina B6 este folosita de organism pentru a produce substante chimice la nivelul creierului, precum serotonina, dopamina si melatonina, care ajuta in combaterea anxietatii si panicii. Vitamina C ajuta la intarirea sistemului imunitar, care protejeaza organismul de virusuri si infectii.

Potasiul este necesar pentru mentinerea echilibrului de apa din corp si din interiorul celulelor. O portie de pepene rosu, echivalenta cu doua cesti, asigura cam 10% din necesarul zilnic de potasiu recomandat. Persoanele care sufera de carcei ori crampe musculare au un nivel scazut de potasiu, care poate fi echilibrat consumand, zilnic, pepene.

Indicat in bolile de rinichi

Persoanelor care sufera de boli de rinichi, exceptie fac cele cu insuficienta renala, li se recomanda o cura de pepene rosu de cel putin zece zile pe luna in perioada vara - toamna, cat este sezonul lor. Acestia trebuie consumati proaspeti, imediat dupa recoltare.

Deoarece pepenele este un purificator extrem de puternic, se recomanda cure lunare de 10 - 20 de zile celor care sufera de reumatism, perioada in care sa se faca si gimnastica medicala recuperatorie.

Pepenele rosu se consuma ca atare, proaspat si nu tinut la frigider. S-a constatat ca sucul de pepene se oxideaza foarte repede si nu poate fi pastrat nici la frigider. Deoarece cam o treime din cantitatea lui este coaja, pentru cure se va lua un pepene de trei kilograme.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#pepene rosu beneficii, #boli cardiovasculare cure naturale, #licopen pepeni, #fructe legume rosii proprietati, #cura pepene , #alimente