Pericolul pe care il aduce painea alba sanatatii tale si ce solutii ai

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 08:01
4565 citiri
Pericolul pe care il aduce painea alba sanatatii tale si ce solutii ai
Foto: Fox News

Painea alba nu este chiar benefica pentru sanatatea organismului nostru. Ea ne poate ingrasa si predispune la riscul unor boli grave.

Un studiu facut de specialistii spanioli de curand a aratat ca persoanele care au mancat numai paine alba intr-un anumit interval de timp au avut un risc cu 40% mai mare de a deveni supraponderale sau chiar obeze, transmite Fox News.

Cercetarea a implicat 9.000 de persoane, ea evidentiind faptul ca oamenii care mananca o data pe saptamana paine alba nu prezinta asemenea probleme.

Pe de alta parte, consumul de paine integrala ajuta la reducerea riscului de obezitate si protejeaza impotriva mai multor boli cronice, cum ar fi diabetul de tip 2, cele de inima, cancerul si accidentul vascular cerebral.

Cateva sfaturi oferite de experta in nutritie Cynthia Sass in privinta consumului de paine sunt deosebit de utile si te ajuta sa ramai sanatos:

Sandvisurile

Atunci cand iti faci un sandvis foloseste paine neagra, iar pentru a-i imbunatati gustul adauga peste ea diferite ingrediente naturale. Cateva exemple ar fi humusul, tapenade (o pasta de masline cu file de anchois), anghinare, bucati de rosii uscate la soare, piper rosu copt sau guacamole. Sandvisul nu trebuie sa includa neaparat doua felii de paine, poti opta si pentru varianta cu una singura.

Condimentele

Mancarea care nu iti place poate fi asezonata cu diferite plante si condimente. Printre ele se gasesc usturoiul tocat cu ghimbir si piperul rosu macinat. Usturoiul poate fi combinat si cu zeama obtinuta de la lamaie si piper negru.

Daca vrei mai multa diversitate, opteaza si pentru avocado tocat, alune maruntite si ulei de masline extravirgin. Toate acestea te vor ajuta sa consumi mai putina paine si vor imbunatati gustul hranei tale.

Pastele

O alta solutie este sa consumi paste din faina integrala, din cereale integrale sau unele obtinute din quinoa.

Exista si varianta pastelor care nu contin gluten. La ele trebuie sa ai grija sa nu le prepari prea mult, caci isi pierd din aspect si gust. Versiunea din cereale integrale trebuie preparata mai mult timp in comparatie cu pastele albe.

Sosul pe care il folosesti este si el esential. Ai ca variante sosurile cu ciuperci salbatice, capere si ceapa caramelizata, toate combinate cu putin otet balsamic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#paine cereale integrale, #cereale integrale paine, #consum paine cereale, #alimente mancare paine , #alimente