Ziare.com

Caisele si vitamina B17 - dusmanii cancerului

de Andrada Avram
Luni, 13 August 2012, ora 10:17

   

Caisele si vitamina B17 - dusmanii cancerului
Vitamina B17, cunoscuta si sub numele de amigdalina, are o capacitate mare de a preveni si chiar trata cancerul. Ea se gaseste din plin in caise, dar si in alte fructe si cereale.

Atunci cand este digerata se descompune in glucoza, benzaldehida si cianura de hidrogen, dupa cum il citeaza cei de la Live Strong pe dr. Benjamin Wilson. Acesti compusi pot sa omoare celulele canceroase cam in acelasi fel in care o face si chimioterapia.

In sambure se gaseste aceasta vitamina, putand beneficia de ea punand-o intr-o cana cu ceai sau faramitand-o si folosind-o in diverse prajituri.

Cum functioneaza

Cianida din vitamina B17 este cea care omoara celulele canceroase, fara sa le afecteze pe cele sanatoase, normale. Nu au fost facute foarte multe teste clinice care sa sustina aceasta afirmatie, dar specialistii au de gand sa analizeze mai bine faptul.

Toxicitate

Desi proprietatile vitaminei B17 nu au fost dovedite, cianida poate sa fie si o otrava periculoasa. Cea gasita in samburele caiselor este departe de a fi o doza letala, dar substanta a fost interzisa de la folosirea medicala din cauza acestui pericol.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3697 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor