Respiratia urat mirositoare. Ce sa mananci si ce sa eviti

Miercuri, 21 Aprilie 2010, ora 10:04
12873 citiri
Respiratia urat mirositoare. Ce sa mananci si ce sa eviti
Foto: reviewcraze.com

Alimentatia improprie este principala cauza pentru aparitia respiratiei urat mirositoare. Igiena dentara are si ea un rol esential pentru respiratia ta. Astfel, nu numai periajul dintilor este foarte important, ci si cel al limbii, acolo unde reziduurile alimentare pot influenta decisiv calitatea respiratiei.

Ceapa si usturoiul sunt primele alimente cu influenta majora asupra respiratiei tale. Mirosul urat dispare chiar si dupa o zi si tocmai de aceea, daca ai o intalnire foarte importanta, poate ca ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte sa mananci aceste legume, informeaza webmd.com.

Compusii organici cu sulf continuti de aceste legume sunt absorbiti in totalitate si eliminati numai prin respiratie. Cafeaua si alcoolul sunt si ele pe lista neagra a alimentelor contraindicate pentru respiratia ta. Ele favorizeaza aparitia bacteriilor de la nivelul gurii, au si efect de uscare, iar reducerea salivatiei semnifica de fapt favorizarea bacteriilor si implicit a mirosului neplacut.

Mesele bogate proteic, carnea consumata la fiecare masa, sucul de portocale chiar si bauturile acidulate influenteaza calitatea respiratiei. Pentru evitarea oricerei neplaceri, alcatuieste-ti o lista a alimentelor benefice pentru respiratia ta.

Apa este cea mai importanta. Favorizeaza salivatia si astfel bacteriile, resturile alimentare si rezidurile se elimina rapid. Guma de mestecat are acelasi rol. Mai mult, indeparteaza si celulele moarte de la nivelul gurii, curata dantura in profunzime, dar si limba. Pentru un efect de durata, specialistii recomanda mestecarea unei gume cu mentol timp de cinci minute dupa fiecare masa.

Fructele si legumele bogate in vitamina C au rolul de a inhiba producerea de bacterii la nivelul gurii. Ardeiul rosu, broccoli si in general legumele verzi sunt ideale pentru dieta ta.

O cura cu iaurt este eficienta pentru indepartarea respiratiei urat mirositoare. Cercetatorii japonezi au descoperit ca trei iaurturi mici pe zi timp de sase saptamani au ca efect o respiratie lejera, deloc deranjanta, iar la nivelul limbii straturile care favorizeaza aparitia bacteriilor vor fi complet indepartate, datorita continutului de vitamina D.

Alimentele si mancarurile picante, in care aia adaugat cuisoare, anason, piperul sau seminte de fennel, sunt ideale pentru evitarea respiratiei urat mirositoare. Daca insa respecti toate regulile de igiena orala, iar din alimentatia ta nu lipsesc aceste plantele si legume, respiratia urat mirositoare poate ascunde alte afectiuni netratate.

Cel mai bun remediu in astfel de cazuri este stomatologul. Mai mult, o respiratie deficitara poate fi si ea cauza aparitiei respiratiei urat mirositoare, deci cu atat mai mult un control de rutina se impune.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#respiratie urat mirositoare, #scapa respiratie urata, #remedii respiratie urata , #alimente
Comentarii
Poza atitudini.wordpress.com
atitudini.wordpress.com
rank 5
Depinde... daca esti Basescu, Boc si mananci ceva maro, in direct, pe OTV.... s-ar putea sa nu functioneze!