S-a inventat bautura care tine loc de toate mesele

Marti, 19 Martie 2013, ora 18:42
4953 citiri
S-a inventat bautura care tine loc de toate mesele
Foto: Daily Mail

Preocupat de faptul ca pierde prea mult timp cu micul dejun, pranzul si cina din fiecare zi, tanarul programator american Rob Rhinehard, din Atlanta, a conceput o bautura care cuprinde in ea toate substantele nutritive continute intr-o masa foarte variata, inclusiv vitamine si minerale.

Bautura, care poate fi denumita "all-in-one", are un gust excelent, iar inventatorul ei a experimentat-o personal timp de sase saptamani, constatand ca nu se plictiseste de ea, informeaza Daily Mail.

In mod obisnuit, cine mananca zilnic acelasi fel de mancare pierde apetitul pentru el, oricat de gustos ar fi. Explicatia sta in faptul ca organismul are nevoie de varietate si, primind in mod constant aceleasi substante, simte nevoia celor care-i lipsesc.

Aceasta anomalie este inlaturata cu bautura "all-in-one", careia nu-i lipseste nimic din ceea ce organismul nostru are nevoie. Ca urmare, oricata vreme am repeta-o, ea va fi savurata cu aceeasi placere.

De altfel, cel care a probat-o sustine ca respectivul cocktail este la fel de hranitor ca o masa imbelsugata, desi continutul de calorii poate fi redus la o treime din cel consumat de un adevarat gurmand.

Continutul redus de calorii atrage atentia celor care doresc sa slabeasca. Bautura nu ofera nutrienti in exces, care sa poata constitui un supliment de tesut adipos, asezat inestetic pe burta, pe coapse si in alte parti ale corpului.

In principiu, bautura contine vitamine, minerale, aminoacizi, glucide, grasimi si toate celelalte componente necesare mentinerii tonusului vital. In plus, pentru sanatatea consumatorului, cocktailul mai contine antioxidanti si probiotice - o recomandarea moderna pentru mentinerea sanatatii excelente.

Rhinehard a explicat doua principale avantaje ale cocktailului sau. Primul este acela ca si-a eliberat doua ore din timpul zilnic, consumat cu servirea meselor. Al doilea este de ordin economic: daca inainte alimentatia il costa circa 250 de dolari pe luna, acum cheltuiala se reduce la 50 de dolari.

El n-a facut un secret din inventia sa, intrucat compozitia trebuie adusa la cunostinta, daca produsul va ajunge in consumul public. In acest sens, a informat presa asupra structurii lui, astfel:

Ingrediente de baza, care asigura sursele nutritive: carbohidrati (200g), proteine (50 g), grasimi (65 g), sodiu (2,4 g), potasiu (3,5 g), clor (3.4g), fibre (5 g), calciu (1 g), fier (18 mg), iod (150 mg), magneziu (400 mg), zinc (15 mg), seleniu (70 micrograme), cupru (2 mg), mangan (2 mg), crom (120 micrograme), molibden (75 mg), vitamina A (5000 UI), vitamina B6 (2 mg), vitamina B12 (6 mg), vitamina C (60 mg), vitamina D (400 UI), vitamina E (30 UI), vitamina K (80 mg), tiamina (1,5 mg), riboflavina (1,7 mg), niacina (20 mg), acid folic (400 mcg), biotina (300 mcg), acid pantotenic (10 mg.)

Ingrediente suplimentare, pentru mentinerea sanatatii: licopen (500 mg), omega-3 acizi grasi (750 mg), ginseng (50 micrograme), ginkgo biloba (100 mg), luteina (500 mcg), alfa-caroten (140 mg), vanadiu (100 micrograme)

Urmeaza insa partea complicata, cea a formalitatilor. Pentru ca produsul sa poata fi oferit consumului public, este necesar sa fie testat conform normelor sanitare, sa fie omologat si aprobat de organele abilitate. Asta dureaza uneori mai mult decat inventia insasi.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#bautura inlocuitoare mese zilnice, #dieta slabit bautura nutritiva , #alimente