Sapte alimente ideale

Duminica, 18 Septembrie 2011, ora 19:57
4211 citiri
Sapte alimente ideale
foto: arhiva

Unele alimente sunt atat de sanatoase, incat orice nutritionist le-ar pune pe lista cu superalimente. In replica, exista alimente exceptionale pe care le consumam prea rar, pentru ca de cele mai multe ori suntem victimele unor confuzii.

Iata care sunt cele sase alimente ideale pe care le consumam insuficient si in cantitati prea mici, in ciuda calitatilor lor exceptionale, scrie webMD.

Fasolea boabe si lintea sunt doua dintre cele mai sanatoase legume uscate. Sunt utile pentru aportul lor mare de proteine venegatele, pentru capacitatea de a scadea colesterolului si pentru cantitatea mare de fibre pe care o au.

Desi sunt legume care au o valoare calorica ridicata, fac parte din categoria celor care sunt ideale in diete, tocmai pentru ca ajuta la diminuarea depozitelor adipoase. Cei care mananca in mod constant fasole si linte au mai putina grasime abdominala decat cei care consuma doar rar aceste legume.

Cartofii dulci, trebuie inclusi in dieta, mai ales in dieta celor mici. Aceste legume sunt unele dintre cele mai bogate in vitamina A, la care se adauga minerale fundamental necesare. Cartofii dulci se pot prepara in cele mai variate moduri si gustul lor este cu totul special.

Varza rosie este o sursa cu totul speciala de vitamina A si C in proportii perfecte. In plus are foarte putine calorii, iar salatele cu varza rosie sunt o bucurie pentru ochi. Combina varza rosie cu alte legume in salate delicioase. Sunt delicioase si foarte sanatoase. In plus, varza rosie este o sursa de fibre si este foarte bogata in antioxidanti.

Vara avem rosii la discretie. Rosiile contin unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali - licopenul, un adevarat medicament cu zeci de indicatii. Dar, nu uita faptul ca beneficiile pe care licopenul le aduce pentru sanatate cresc exponential daca rosiile sunt tratate termic. Deci foloseste cu incredere conservele de rosii, pune rosii in mancarurile gatite si nu ocoli niciodata o supa de rosii, bine fiarta inainte.

Toate iaurturile sunt foarte sanatoase, toate contin calciu, proteine si potasiu, zinc si vitaminele B6 si B12. Dar dintre toate, cea mai buna alegere este iaurtul grecesc care are o textura mai groasa, mai multe culturi probiotice si mai putina lactoza.

Iaurtul grecesc are un continut dublu de proteine fata de iaurturile clasice. De teama grasimilor evitam iaurtul grecesc. Insa nu grasimile sunt raul cel mai mare din borcanul cu iaurt, ci adausul de zahar, coloranti si conservanti din asa zisele iaurturi degresate.

Legătura dintre alimentație și sănătatea creierului. Ce trebuie inclus în dietă pentru o viață echilibrată STUDIU
Legătura dintre alimentație și sănătatea creierului. Ce trebuie inclus în dietă pentru o viață echilibrată STUDIU
O dietă sănătoasă şi echilibrată este asociată cu o mai bună sănătate a creierului şi cu bunăstarea mintală, sugerează un nou studiu citat miercuri, 24 aprilie, de DPA/PA Media....
Câți români mănâncă în fiecare zi carne. Interesul pentru alimentaţia pe bază de plante, în creștere
Câți români mănâncă în fiecare zi carne. Interesul pentru alimentaţia pe bază de plante, în creștere
Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de plante, arată un rezultatele unui studiu de...
#alimentatie sanatoasa, #fasole sanatate, #iaurt grecesc cura slabire , #alimente