Sapte instrumente de bucatarie care te ajuta sa gatesti sanatos

Marti, 27 Iulie 2010, ora 08:08
5882 citiri
Sapte instrumente de bucatarie care te ajuta sa gatesti sanatos
Foto: Arhiva

La prima vedere poate parea ciudat. Cum adica instrumente de bucatarie care te ajuta sa gatesti sanatos? Este vorba despre aparate si instrumente care, folosite constat, iti pot modifica radical modul in care pregatesti mancarea, prin reducerea aportului de grasimi.

Trucurile, sfaturile si recomandarile sunt oferite de Cuisine AZ.

Pe langa instrumentele si ustensilele recomandate, specialistii te sfatuiesc sa ai la indemana, pe masa de bucatarie, langa solnita si cateva recipiente cu plantele aromate uscate si maruntite, pe care sa le folosesti pentru a da gust mancarurilor, injumatatind in acelasi timp cantitatea de sare. Reducand cantitatea de sare din mancare, aceasta devine mult mai sanatoasa. Propunerea este valabila si pentru piper, care trebuie pus din belsug in mancare pentru proprietatile lui, pentru gust si aroma.

Wok - tigaia chinezeasca este una dintre cele mai utile in bucatarie. Forma vasului permite ca mancarea sa fie gatita rapid cu o cantitate foarte mica de grasime. In wok legumele si carnea se gatesc foarte repede, ceea ce face ca acestea sa-si patreze toate proprietatile nutritive.

Vasul de gatit cu aburi - pastreaza cel mai bine vitaminele si mineralele, dar si gustul, culoarea, textura si aroma naturala a alimentelor. Unde mai pui ca la abur pot fi preparate si unele deserturi! Esential este faptul ca pentru gatitul la aburi nu ai nevoie de grasime.

Hartia de copt - elimina nevoia de a unge tava, indiferent ce pui la copt: o bucata de carne, legume sau un desert. Avantajele sunt evidente.

Gratarul de pe aragaz - este un sistem de gatit care a supravietuit timpului. Fie ca este un gratar de piatra sau acoperit cu teflon, acesta este modul ideal de a gati fara grasimi. Este ideal pentru preparatele de vara si este binevenit pentru toata familia, indiferent ca este vorba despre carne, legume sau fructe.

Spray-ul pentru grasimi si pensula pentru uns - sunt doua intrumente "banale" care te ajuta sa dozezi la valori minime cantitatea de ulei folosita la prepararea mancarurilor. Avantajul spray-ului si al pensulei este acela ca adaugi in mancare exact cata grasime este necesara, nici mai mult, nici mai putin!

Blender-ul - este cea mai buna cale pentru a beneficia de vitamine. Cu acest instrument poti da frau liber imaginatiei si sa amesteci legume si fructe cu lapte sau iaurt, in combinatii de genul milkshake-ului, sau sa faci supe raw, nefierte, din legumele de sezon. Totul proaspat si fara adausuri nesanatoase.

Storcatorul de fructe sau storcatorul manual de citrice care te poate ajuta sa faci sucuri naturale din fructe sau legume sau doar din citrice, dar fara adaosul de zahar si conservanti pe care il au sucurile din comert.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#mancare sanatoasa, #viata sanatoasa ponturi, #instrumente gatit , #alimente